Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2021 » Серпень » 10 » Знакова подія
13:29
Знакова подія

Що таке «перли Афродити» або нова цікавинка Донеччини

«А  що Ви знаєте про равликів?»

Таке питання змусить задуматися будь-кого, але тільки не мешканців та гостей села Андріївка, котре розташоване  на сусідній  Слов'янщині.

31 липня тут сталася цікава подія – відкриття першої на Донеччині равликової агрофірми, на яку було люб'язно запрошено і нашу газету.

У своїх попередніх матеріалах ми розповідали про плани БО «БФ «Карітас Краматорськ» започаткувати цей новий для нашого регіону напрямок гастротуризму. І тепер мрія  очільника організації отця Василя Іванюка та його однодумців стала реальністю.

Захід зібрав багато людей, причому його географія та віковий склад приємно вразили мене своєю різноманітністю.

Тож знайомтеся – директор ранчо «Гута Щирецька» Володимир Гентош.

- Я завітав сюди разом з дружиною, щоб на власному прикладі об'єднати Схід та Захід України. Ми живемо у Тростянецькій громаді Львівської області. Займаємося екотуризмом, розводимо коней, кабанів, фазанів, кроликів. Наш регіон дуже мальовничий, а зараз я упевнився, що й на Донбасі є чудові місця, де живуть привітні люди. У цього регіону є велике майбутнє і дуже добре, що є ентузіасти, котрі прагнуть започаткувати тут щось нове і корисне…

- Вже три роки поспіль, за підтримки енергійної та працьовитої людини – отця Василя Іванюка – ми займаємося  розвитком малого бізнесу на території нашої громади, - розповідає мій наступний співрозмовник заступник голови Андріївської ОТГ Слов'янського району Микола Діхтенко. - Працевлаштовуємо переселенців, учасників АТО. Зараз, паралельно з цією фермою, створюємо ще 5 малих підприємств, серед напрямків їх діяльності – сушка фруктів, бджолярство, садок, СТО. У планах – створення парникового господарства.

Вважаю, що основною задачею для всіх громад  є створення нових робочих місць, причому ми плануємо опікувати наших молодих підприємців ще не менше трьох років шляхом надання пільг, консультацій та іншої посильної допомоги. Адже такий закладений сьогодні фундамент завтра принесе нам тільки позитивні плоди – надходження податків, омолодження віку мешканців сел, залучення нових інвестицій через супутний бізнес. Зараз село ожило і помолодшало, тому нагальною потребою є створення молодіжного центру над яким зараз і працюємо.

- Нам з родиною тут дуже подобається, - ділиться своїми враженнями мешканець Олександрівської ОТГ Донецької області Дмитро Брага, - особливо у захваті діти! Атмосфера найдоброзичливіша, до того ж маємо чудову нагоду спробувати новий екзотичний продукт, що, погодьтеся, трапляється далеко не кожен день. Бажаю колективу процвітання та побільше гостей з усіх куточків України!

Після освячення ферми відбулася перша екскурсія, під час якої директор агрофірми Ірина Яблинська розповіла нам багато цікавого про роботу ферми і, звісно ж, про равликів.

Деякими з цікавинок  поділимося і з нашими читачами.

Чи знаєте ВИ, що:

- найдорожчий продукт равлика – ікра, яку справжні шанувальники називають «перлами Афродити»;

- один равлик може виробити всього 100 ікринок – це 4 грами ікри;

- у природі існує близько 80000 видів равликів;

- слух у равликів відсутній повністю, а от нюх – на висоті;

- більшість равликів – фітофаги, тобто харчуються виключно рослинною їжею…

А насамкінець всі ми мали змогу продегустувати равликів. Мені особисто сподобалося, смак нагадує…

А ось і не буду розкривати його таємницю! Приїжджайте на агроферму і скуштуйте самі!

P.S. Ескурсії проводяться кожну суботу та неділю о 14:00 та 16:00. Запис на екскурсії обов'язковий за тел: 095 19 019 94.

На заході побувала Т. Алієва

Категория: Общество | Просмотров: 8936 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz