Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Червень » 17 » Змінимо світ на краще
11:18
Змінимо світ на краще

Діти Олександрівщини змінюють світ

За ініціативи Центру дитячої та юнацької творчості та за підтримки Олександрівської райдержадміністрації, 9 червня відбувся перший в Олександрівському районі дитячий Форум «Діти змінюють світ». На Форумі були присутні голова райдержадміністрації Микола Мачульський, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир  Давимука, заступник директора Донецького обласного дитячо-молодіжного центру (ДОДМЦ) Аліна Сорокіна та керівник творчого об′єднання «Лідерство» Наталя Запішная. У заході взяли участь лідери учнівського самоврядування та представники шкільних газет з 14 навчальних закладів району та вихованці Центру дитячої та юнацької творчості.

Заступник директора ДОДМЦ Аліна Сорокіна презентувала лідерам Олександрівщини свій Центр, розповіла про напрямки його роботи та про можливості, які він відкриває для молоді. А її колега Наталя Запішная детальніше познайомила присутніх з творчим об'єднанням «Лідерство», яким вона керує.

Однією з частин Форуму було обговорення участі вихованки Центру дитячої та юнацької творчості Шкарупило Катерини у Всеукраїнському дитячому Форумі «Діти змінюють світ», що відбувся у м. Київі за підтримки Президента України. Юнкори шкільних газет мали змогу поставити питання Катерині, дізнатися більше про враження від спілкування з лідерами з інших куточків України та Головою нашої держави.

В свою чергу, Катерина поділилася враженнями та надала декілька порад своїм одноліткам, як швидше та ефективніше дістатися поставленої мети. Дівчина розповіла про планування часу, та на прикладі відомих постатей довела, що всього можна досягти – варто лише повірити в себе та не втрачати віри у правильність обраного шляху.

Лідери учнівського самоврядування Олександрівщини,  під час обговорення питань Форуму, довели, що вони ерудовані, гідні у моральному відношенні та коректні. Діти розмірковували з приводу свободи та її реалізації у сучасній школі, висловлювали думки з приводу того, як школа може навчити по-справжньому бути людиною та українцем. Лідери Новоолександрівського НВК доводили, що вчитель може донести до дитини будь-яку інформацію та закласти в неї будь-які цінності. Проактивна молодь Новостепанівського НВК висловила свою точку зору: школа може навчити тільки за умови бажання та прагнення учня, все залежить від особистості школяра.

Старшокласники мали змогу не тільки подискутувати між собою, але й поставити питання лідерам нашого району – голові райдержадміністрації та його заступнику. Важливо, що учнів хвилюють не тільки питання освіти та школи, але й свого майбутнього, яке вони бачать у нашому районі. Форум відкрив активних та цілеспрямованих лідерів, які хочуть реалізуватися на рідній землі. Хлопці та дівчата виявили бажання займатися проектною діяльністю, спрямовувати свої сили на благоустрій того місця, де вони живуть. Під час розмови з керівництвом району діти заручилися їх підтримкою у реалізації своїх задумів та проектів.

Віра Меркулова,

керівник гуртків ЦДЮТ

Категория: Общество | Просмотров: 389 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz