Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2014 » Червень » 6 » Проекты решений коллегии райгосадминистрации
10:38
Проекты решений коллегии райгосадминистрации

                                                                                                    П р о е к т

 

УКРАЇНА

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РІШЕННЯ

КОЛЕГІЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

від _______________2014

смт. Олександрівка

 

Про стан розвитку

дошкільної освіти

в Олександрівському районі

у 2013-2014 навчальному році

        Організація навчально-виховного процесу у дошкільних закладах району здійснюється відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» і спрямована на реалізацію основних завдань забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері дошкільної освіти. Зміст дошкільної освіти в межах Базового компонента реалізується через Державну Базову програму виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина».

       В Олександрівському районі систему дошкільної освіти складають 14 дошкільних навчальних закладів, 20 груп, в яких виховується 369 дітей віком від 3 до 6 років. 2 дитячих садочки тимчасово не працюють (Високопільський ДНЗ, Веселогірський ДНЗ). 4 дошкільні заклади знаходяться у складі НВК (Новостепанівський, Мирнодолинський, Новоолександрівський, Криничанський ДНЗ). 1 дитячий садок працює посезонно (Дмитро-Дар’євський ДНЗ).

       Першочергова увага приділяється охопленню дошкільною освітою п’ятирічних дітей, підготовкою їх  до систематичного навчання в школі. Як наслідок, в цілому по району охоплено 87%  дітей 5-річного віку, по області 100%  дітей охоплено дошкільними навчальними закладами.

        Заслухавши інформацію начальника відділу освіти райдержадміністрації Куцак О.М. колегія райдержадміністрації відзначає, що розвиток дошкільної освіти в районі знаходиться на достатньому рівні.

        Враховуючи вищесказане та з метою вдосконалення роботи дошкільних закладів, підвищення якості дошкільної освіти, колегія райдержадміністрації

    ПРОПОНУЄ: 

       1. Довідку начальника відділу освіти райдержадміністрації Куцак О.М. «Про стан розвитку дошкільної освіти в Олександрівському районі у 2013-2014 році» прийняти до відома та відзначити, що розвиток дошкільної освіти в районі знаходиться на достатньому рівні.

       2. Начальнику відділу освіти райдержадміністрації:  

       2.1. До 01.09.2014 розробити план заходів щодо підвищення якості дошкільної освіти в дитячих садках та усунути причини виявлених недоліків, визначити конкретні шляхи їх усунення.

       2.2. Рекомендувати комунальній установі «Олександрівський районний методичний кабінет»,  керівникам дошкільних навчальних закладів та заступникам навчально-виховних комплексів з дошкільної освіти проаналізувати та удосконалити систему методичної роботи з вихователями, налагодити взаємозв’язок та контроль за виконанням рішень педрад та наказів, спрямованих на підвищення професійної майстерності педагогічних працівників, впровадження нових освітніх технологій навчання та виховання.

       2.3. Здійснювати постійний контроль за виконанням Базової програми виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина», дотримання вимог нормативних документів з питань дошкільної освіти. 

        2.4. забезпечити системність, плановість контролю за станом і якістю виконання основних норм харчування дітей дошкільного віку, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних і оздоровчих закладах».

        2.5. Постійно контролювати забезпечення закладів якісними продуктами, дотримуватися умов та термінів зберігання продуктів, технології виготовлення та виходу страв.

        2.6. Рекомендувати керівникам  дошкільних навчальних закладів активно запроваджувати в систему роботи інноваційні елементи планування й організації навчально-виховного процесу, які базуються на засадах особистісно орієнтованого виховання.

       2.7. Тримати на контролі виконання працівниками КУ «Олександрівський РМК» заходів щодо покращення навчально-виховного процесу в дошкільних закладах району.

 

П р о е к т

 

УКРАЇНА

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РІШЕННЯ

КОЛЕГІЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

від _______________20__

     смт. Олександрівка

Про  стан водопостачання

в Олександрівському районі

              Як  свідчать результати заходів, здійснених підприємствами житлово-комунального господарства,  місцевими радами, іншими підприємствами і організаціями з підготовки своїх об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період, абсолютна більшість будівель, інженерно-технічного обладнання готові до експлуатації в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

             Станом на 01 січня 2014 року  Олександрівською  дільницею №6 Добропільського міськводоканалу проведено заміну водопровідних мереж. Олександрівським житлово-комунальним  підприємством  було  проведено ремонт і заміна  внутриприбудинкових інженерних комунікацій.

             З метою усунення деяких недоліків в ході підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфері до роботи в опалювальний період 2013-2014 років , колегія райдержадміністрації пропонує:

             1. Стан роботи щодо водопостачання  в Олександрівському районі визнати таким, що потребує вдосконалення. 

             2.    Рекомендувати виконкомам сільських  та селищної рад.

             2.1. При формуванні бюджетів на 2014 рік передбачати необхідний розмір коштів для  ремонтних робіт та реконструкції водопровідних та каналізаційних мереж.

             2.2. Провести необхідну роботу зі  споживачами житлово-комунальних послуг з погашення  наявної заборгованості.

            3. Начальнику дільниці №6 Добропільського міськводоканалу Міщішину С.І. сприяти   підвищенню оплати населенням за надані житлово-комунальні послуги, закінчити   ремонт водопровідних та каналізаційних мереж по запланованому графіку.

 

П р о е к т

 

УКРАЇНА

ОЛЕКСАНДРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РІШЕННЯ

КОЛЕГІЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

від _____________ 2014

смт. Олександрівка

Про стан    захисту прав дітей-сиріт,

дітей,  позбавленихбатьківського

піклування та дітей,які опинились

в складних життєвих обставинах

в Олександрівському районі

         Відповідно до вимог чинного законодавства, заслухавшиінформацію начальника служби у справах дітейрайдержадміністрації про стан захиступрав дітей-сиріт,дітей,  позбавленихбатьківськогопіклування та дітей,які опинились в складних життєвих обставинахв Олександрівському районі, колегія райдержадміністрації відмічає, що реалізуючи головні задачі, які ставить перед нами держава щодо збереження біологічної сім’ї дитини,  забезпечення права дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування,  на  сімейне виховання  та їх соціального захисту,  службою у справах дітей та іншими органами компетентними в даному питанні проведено  відповідну роботу  в напрямку забезпечення права дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування,  на  сімейне виховання  та їх соціального захисту.Виходячи з вищезазначеного, колегія

  Пропонує:

1. Довідку начальника служби у справах дітей райдержадміністрації про про стан  захисту прав  дітей-сиріт  дітей,  позбавлених  батьківського піклування та дітей,які опинились в складних життєвих обставинахв Олександрівському районі прийняти до відома та відзначити, що робота направлена на  захистправ  дітей-сиріт,   дітей,  позбавлених  батьківського піклування та дітей,які опинились в складних життєвих обставинахв Олександрівському районі визнана як такою, що організована на належному рівні.

2. Рекомендувативиконкомамсільських та селищної рад :

2.1. Вжитиконкретнихзаходівщодозахисту правдітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування, яківиховуються в сім’яхгромадян району.

2.2. Заслуховувати на засіданнях опікунських рад виконкомівсільських та селищної рад питаннящодозахистужитлових та майнових прав дітей.

3. Службі у справах дітейрайдержадміністрації ( Мелешко):

3.1.Скоординувати зусилля місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності у вирішення питань соціального захисту дітей та організації роботи із запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності.

3.2. Забезпечитидотриманнявимогчинногозаконодавства в частинівлаштуваннядітей  до сімейних форм виховання.

3.3. Взятипідособистий контроль захистжитлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування.

3.4. Забезпечитинаданнякваліфікованоїметодичної, консультаційноїдопомогисім’ям, якібажаютьвзяти на виховання в сім’юдітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування.

4.  Районномуцентру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

(Бахтар):

4.1 Посилити роз’яснювально - інформаційну роботу серед населення, спрямованої на пошук кандидатів у прийомні батьки та збільшення кількості функціонуючих прийомних сімей в Олександрівському районі.

4.2. Своєчасно виявляти сім'ї з дітьми, які могли б опинитися в складних життєвих обставинах та надавати відповідні соціальні послуги

4.3. Забезпечити здійснення соціального супроводу або соціального обслуговування сімей опікунів, які виховують дітей, що не є їх біологічними родичами та сімей, в яких діти внаслідок конфліктів в родині, поганих відносин із опікунами тощо потрапляють до притулків.

5. Управлінню праці та соціальногозахистунаселеннярайдержадміністрації (Хлопова):

Надаватигромадянампрактичну та методичнудопомогу, консультувати з питаньсоціальноїгрошовоїдопомоги, яка виплачуєтьсядітям-сиротам та дітям, позбавленимбатьківськогопіклування.  

6. Відділу у справах сімї, молоді та спорту (Кухтик):

6.1. Забезпечити пільгове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

6.2. Сприяти залученню дітей, які виховуються в сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітей інших уразливих категорій до проведення масових конкурсних заходів.

 7. Олександрівському районному центру первинної медико- санітарної допомоги  (Гусак):

Забезпечити проходження медичного огляду дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Категория: Официальные документы | Просмотров: 1243 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz