Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Березень » 6 » Олександрівський РЦЗ інформує
09:32
Олександрівський РЦЗ інформує

Служба зайнятості - жінкам

Помилки, яких припускаються жінки під час пошуку роботи

Входячи на ринок праці, потрібно усвідомити, що незважаючи на технічний прогрес, дуже багато зусиль потрібно докласти до пошуку роботи, а це вимагає як моральних так і фінансових затрат.

  • зараз пропоную розглянути типові помилки, які допускають жінки під час пошуку роботи.

1. Жінки не завжди просять своїх знайомих про допомогу в пошуку роботи. Чому? Загалом, у жінки є природжений талант просити кого-небудь! Наприклад, пригадуєте, як жінки звертаються за допомогою, коли вони заблукали, тоді як чоловіки будуть наполегливо самі шукати вихід і не звернуться за допомогою до тих, що оточують.

Проте. коли мова заходить про пошук роботи, жінки чомусь забувають про свій талант "розпитувати" і самостійно намагаються знайти роботу, тоді як чоловіки звертаються за допомогою до всіх своїх знайомих і навіть малознайомих людей. Жінки просто бояться просити своїх знайомих, колег, друзів про допомогу в пошуку роботи і здійснюють при цьому велику помилку!

2. Жінки не правильно оцінюють себе. Чому? Часто жінки встановлюють собі високу планку, деколи навіть недосяжну, що дуже часто призводить до розчарування і втрати віри в себе. Тому, необхідно ставити собі досяжні цілі, які б укріплювали впевненість в собі.

3. Жінки не роблять акцент на своєму досвіді роботи, знаннях, умінні при працевлаштуванні. Чому? Багато жінок схильні просто перераховувати колишні місця своєї роботи, але дуже рідко пишуть про той безцінний досвід, знання, які вони придбали саме на цьому підприємстві. Чоловіки ж, навпаки, обов'язково зроблять наголос на своїх перевагах, знаннях та вміннях, неодмінно додадуть навіть більше, ніж мають. Тому, жінкам просто необхідно в резюме хвалити себе, а не лише перераховувати колишні посади і підприємства.

4. Жінки схильні думати, що домогосподарка - це не робота. Чому? Багато жінок-домогосподарок вважають, що якщо вони працюють вдома, у них відсутні будь-які професійні навики. Хоча насправді, вони прекрасно розподіляють родинний бюджет, вирішують конфлікти, виховують дітей. І це ще далеко не все.

5. Жінки говорять «я ніколи це не зможу зробити», замість «я впораюся з цим» або «я освою це». Чому? Жінки недооцінюють своїх здібностей швидко засвоювати нове. Наприклад, чоловіки ніколи не кажуть своїм потенційним клієнтам, що ніколи не виконували подібного роду проекту. Вони завжди відповідають в даному випадку наступне: «Ми зможемо це зробити». Ось це саме «зможемо це зробити» інколи важливіше за дійсний досвід. Тому жінкам просто необхідно перейняти цю якість у чоловіків.

  1. Жінки не прагнуть обговорювати питання, що стосуються зарплати, соціальних пільг і умов праці. Чому? Безперечно, у наймачів також не безрозмірний бюджет і вони завжди прагнуть заплатити новачкам менше. Тому, в кінці співбесіди необхідно завжди ставити подібні питання, якщо працедавець сам не торкнеться їх.

7. Жінки бояться просити взяти їх на роботу на випробувальний термін. Чому? Жінки деколи бояться попроситися взяти їх на роботу на випробувальний термін саме в ту організацію, де вони хотіли б працювати. Повідомте, що під час випробувального терміну Ви проявите себе, покажете, на що Ви здатні. Нехай навіть Вам доведеться спочатку працювати за невелику платню, адже, якщо Вам вдасться проявити себе, у Вас є всі шанси працювати в організації, про яку Ви мріяли.

8. Жінки в разі відмови не намагаються з’ясувати, чому ж їх не узяли на роботу. Чому? Часто після співбесіди жінки чекають дзвінка від працедавця. Після деякого часу вони розуміють, що їм відмовили. При цьому, вони не намагаються з'ясувати, на якій же підставі їм сказали «ні». Це велика помилка! Краще у такому разі зателефонувати працедавцеві і самим прояснити ситуацію. Ви врахуєте свої помилки при наступній співбесіді, і у Вас, отже, буде більше шансів наступного разу.

З кожним роком все більший відсоток жінок прагне побудувати кар’єру і піднятися вгору по кар’єрних сходинках. Сьогодні, мабуть, нікого не здивує той факт, що справжня сучасна дівчина, що тільки вчора закінчила ВНЗ, вже рік або два працює за фахом і стрімко просувається вгору по кар’єрних сходинках.

Професійна діяльність - одна зі сфер самореалізації особистості. У професійній діяльності жінка має можливість розкрити і проявити свої здібності, особистісні та професійні якості, домогтися визнання своєї неповторності, значимості для інших людей і для суспільства в цілому.

Провідний фахівець з питань зайнятості

Олександрівського районного центру зайнятості Верещагіна В.Ю.

Категория: Другие новости | Просмотров: 378 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz