Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Серпень » 9 » НА ТЕМУ ДНЯ
15:38
НА ТЕМУ ДНЯ

земля і люди

Мабуть кожен з наших співгромадян погодиться з тим твердженням, що одним з найактуальніших на сьогодні в Україні є питання врегулювання земельних відносин. Особливо гостро ця проблема стоїть на Олександрівщині, де основою економіки є сільське господарство і  значна кількість населення задіяна у сфері землеробства. Як власники паїв, так і учасники сільськогосподарських товариств, фермерських господарств повинні розуміти і правильно реалізовувати свої права власності.

Законодавчі зміни потребують постійного роз’яснення нововведень як власникам земельних ділянок, так і орендарям, і тому земельні питання знаходяться на особливому контролі у органах виконавчої влади району.


Саме з метою сприяння системі поповнення бюджету району, розгляду проблемних питань земельних відносин і відбулася 7 серпня поточного року нарада, ініційована районною державною адміністрацією. У заході взяли участь голова РДА Олексій Анатолійович Бабешко, керівники сільгосппідприємств, фермерських гос­подарств, фізичні особи, в обробітку яких знаходиться від 50 га ріллі, селищний та сільські голови, керівники відповідних установ та організацій.

Відкриваючи нараду, Олексій Анатолійович Бабешко зазначив: «На сьогодні земельних питань дуже багато, і на жаль, відповіді є далеко не на всі з них. Але однією з найголовніших аксіом є та, що розмір орендної плати за земельні ділянки (паї), відповідно до п. 1 Указу Президента України від 02.02.2002 № 92/2002 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту селян – власників земельних ділянок та земельних часток»  має становити не менше ніж 3% визначеної відповідно до законодавства їх вартості. Невтішним є той факт, що укладання договорів оренди відбувалося у різний час, і вартість колишньої оцінки землі не завжди співпадає з реальною вартістю землі у наш час.

Але власники паїв потребують поважного ставлення до себе, адже рано чи пізно надійде термін закінчення  договорів, і людина отримає повне право не поновляти його з недбайливим орендарем… Ні для кого не секрет, що податки, сплачені вами, шановні аграрії,  є важливим джерелом накопичування державного, районного та місцевих бюджетів без досконалого формування яких неможлива нормальна життєдіяльність як району, так і країни в цілому. І сьогоднішня зустріч спрямована на порозуміння між всіма зацікавленими сторонами…».

Свої роз’яснення надали аграріям начальник управління АПР РДА М.В. Мощиць, начальник фінансового відділу РДА І.Б. Сиплива, начальник відділу Держземагентства в Олександрівському районі В.А. Кисловський, начальник Олександрівського відділення Добропільської ОДПІ Т.В. Конончук та інші.

Значущість проведеного заходу підкреслили і керівники сільгосппідприємств, з якими ми поспілкувалися під час його проведення.

Користуючись нагодою, ми також попросили їх розповісти про їхню роботу сьогодні та про плани на завтрашній день, провівши разом з начальником управління АПР РДА Миколою Васильовичем Мощицем невеличкі бліц-інтерв’ю.

Леонід Іванович Ставицький, директор СТОВ «Лощанське»:

- У нашому господарстві найвище навантаження по сплаті податків на 1 га ріллі, але цей факт не стоїть на заваді праці. У цьому році ми придбали новий комбайн, отримали непогані показники по врожайності ранніх зернових, і з надією дивимося у майбутнє. Зараз повним ходом триває заготівля кормів для тваринництва, вже маємо 657 тонн сіна, 410 тонн сінажу, 700 тонн силосу – заготівля його продовжується.

Хочу висловити щиру подяку всім трудівникам «Лощанського», завдяки плідній праці яких ми в стислий термін завершили найважливішу аграрну подію – збирання ранніх зернових культур.

Для довідки: збирання ранніх зернових у «Лощанському» закінчили раніше всіх у районі при середній продуктивність ниви – 30,8 ц/га.

Микола Григорович Пантелєєв, директор СТОВ «Маяк»:

- У цьому році валовий збір озимини становить 4091 тонн при середній врожайності 33,1 ц/га. Зараз ми активно ведемо підготовку грунту під врожай 2014 року. Плануємо посіяти озимину на площі 1400 га. Насіння озимини у кількості 350 тонн підготовлене до посіву. А говорячи про сьогоднішній захід, неможливо не визначити, що ми завжди тісно співпрацюємо з управлінням АПР РДА у сфері новацій та технологій, адже час вимагає – і ми повинні йти з ним у ногу.

Володимир Олексійович Хоронько, директор ПрАТ «Олександрівський Райагрохім»:

- Цьогоріч ми отримали один із найкращих показників по врожайності у нашому господарстві за останні роки. Був зроблений великий комплекс агротехнічних заходів для одержання врожаю, вся площа озимини була підживлена, і незважаючи на те, що погода не порадувала нас опадами, ми отримали гідний результат. Я бажаю всім аграріям сприятливої погоди та вдалого посіву фундаменту майбутнього врожаю -2014!.

Категория: Общество | Просмотров: 818 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz