Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Листопад » 28 » До відома громадян
11:48
До відома громадян

Праця сьогодення - пенсія в майбутньому

Основними чинниками, які визначають розмір пенсії є стаж роботи та розмір заробітної плати, з якої сплачені внески.

Мінімальний розмір заробітної плати встановлюється відповідно до Бюджетного кодексу України, Закону України "Про державний бюджет України" враховуючи потреби працівників та їх сімей, зростання вартості продовольчого кошика достатнього для забезпечення нормального функціонування організму працездатної людини.

Мінімальна заробітна плата в Україні на сьогодні становить 1450 грн., а згідно змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік”  з 1 грудня становитиме – 1600 грн., мінімальна погодина заробітна плата – 9,59 грн.

 

Чим вище заробітна плата від мінімальної, тим вище буде майбутня пенсія.

На сьогодні сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування мають всі ті, хто використовує найману працю. За осіб, що працюють на підприємствах та організаціях, обов'язок щодо своєчасної та повної сплати єдиного внеску покладено на роботодавця, тобто на посадових осіб, які за це несуть кримінальну та адміністративну відповідальність.  Але певна частина роботодавців нараховує своїм працівникам заробітну плату на рівні мінімальної, або нижче від законодавчо встановленого рівня та частину нелегально, готівкою, не роблячи при цьому повних відрахувань з усієї виплаченої суми до Пенсійного фонду України. І, погоджуючись на не повний робочий день, або як раніше зазначали на неповну легально виплачену суму заробітної плати, втрачаєш свій пенсійний стаж, і як наслідок – працювали багато і сумлінно, а пенсія нарахована в мінімальному розмірі (наприклад: відпрацьований рік по 4 години на день зараховується в пенсійний стаж як півроку).

Важливо пам'ятати, що від суми сплачених внесків буде залежати розмір пенсії. Кожна працездатна особа має бути зацікавлена у власному матеріальному забезпеченні після виходу на пенсію, коли основним джерелом доходів стають пенсійні виплати. Сплачуючи єдиний внесок сьогодні, ви забезпечите своєчасні виплати пенсій нинішнім пенсіонерам, серед яких наші батьки та близькі люди, а в подальшому забезпечите собі соціальний захист при досягненні пенсійного віку.

Кожен працюючий повинен турбуватися про свій страховий стаж та з'ясовувати як роботодавець розраховується з Пенсійним фондом. Для цього потрібно звернутися до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання з посвідченням особи або отримати необхідну інформацію зареєструвавшись на веб-порталі за адресою: http://portal.pfu.gov.ua. Веб-портал надає електронні послуги абсолютно безкоштовно кожній особі індивідуально та працює з дотриманням вимог до захисту інформації.

 Додаткову інформацію ви можете отримати за адресою: смт. Олександрівка, вул. Самарська, буд. 5,  чи звернутися  за телефонами: 2-14-72.

ПФУ в Олександрівському районі

Категория: Другие новости | Просмотров: 429 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz