Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Жовтень » 24 » До відома громадян
09:43
До відома громадян

На які пільги може очікувати

від держави багатодітна сім'я?

Зима кожного дня все ближче підходить до наших осель. Питання оплати комунальних послуг є досить актуальним для переважної більшості громадян. Особливо це стосується тих сімей, де проживає три і більше дитини. На які пільги можна очікувати від держави багатодітним сім'ям у 2016/2017 роках?

Перш за все, слід заначити, що відповідно до ст. 1 Закону України "Про охорону дитинства" багатодітна сім'я - сім'я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім'ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років. Cтаном на 01.10.2016 року в управлінні праці та соціального захисту населення Олександрівської райдержадміністрації перебуває на обліку 177  багатодітних сімей, яким  були нараховані пільги  з оплати житлово-комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу на суму 154 508 тис.грн.

Згідно зі ст. 13 цього ж Закону, багатодітним сім'ям надаються такі пільги:

1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством.

Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю;

3) 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;

4) абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Звертаємо увагу громадян на те, що отримати вищезазначені пільги можливо лише за умови набуття статусу багатодітної сім'ї. Для цього необхідно звернутися до відділу сім'ї і молоді та спорту Олександрівської райдержадміністрації.

Після того, як відомості про особу будуть внесені до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, вона зможе  користуватися вище переліченими пільгами.

1 липня 2015 року набула чинності  Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї", у якій визначено, що якщо дохід на одного члена сім'ї не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (з 01.01.2016 року - 1930 грн), така особа  матиме права на пільги. Отже, багатодітні сім'ї можуть очікувати на допомогу держави, якщо їх дохід не перевищує встановленої норми.

Також  звертаємо увагу, що  постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 №319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»  передбачено, що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу при призначенні субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховуються відповідні пільги. Кожен пільговик має  право  самостійно вирішувати, користуватися пільгами згідно діючого законодавства або звертатися за призначенням субсидії.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу персоніфікованого обліку пільгової  категорії населення управління праці та соціального захисту населення за адресою: смт. Олександрівка, площа Жовтнева 2, каб. 5, тел. 2-19-45.

Категория: Другие новости | Просмотров: 390 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz