Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2020 » Березень » 27 » ДФС інформує
11:43
ДФС інформує

Єдиний внесок: актуальні запитання та відповіді

 На сьогоднішній день є багато запитань від платників податків щодо нарахування і сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). З метою з’ясування проблемних питань, отримання відповідей на них та надання роз’яснень з цього приводу, начальник Покровського відділу податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області Рисованний Павло надав інтерв’ю редакції газеті «Маяк».

Редакція: Що повинен зробити підприємець для припинення  підприємницької діяльності?

Рисованний Павло: Підприємець повинен подати до податкової сам за себе звіт із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітним періодом буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності. При цьому термін сплати зобов’язань, визначених ФОП, у звіті з позначкою «ліквідаційний», настає в день подання такого звіту, відповідно ЄСВ необхідно сплатити до дати його подання.

Редакція:  Чи є термін давності по боргам з ЄСВ?

Рисованний Павло: Ні не має, нараховані та несвоєчасно сплачені суми боргу по єдиному внеску не підлягають ні розстроченню, ні списанню за терміном давності. 

 Редакція:  Чи звільняються ФОП платники єдиного податку від сплати єдиного внеску на час відпустки та за період хвороби?

Рисованний Павло:  Фізичні особи - підприємці на спрощеній системі оподаткування першої чи другої групи, на час відпустки, а також за період хвороби залишаються платниками спрощеної системи оподаткування, та мають обов’язок щодо сплати єдиного внеску незалежно від того отримували вони дохід у цей період чи ні.

Редакція:  Чи повинні сплачувати ЄСВ підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та не отримують доходів?

Рисованний Павло: Внесеними змінами  до Закону України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», які набули чинності з 01 січня 2017 року, що стосується платників, які перебувають на загальній системі оподаткування та якими не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такі платники зобов’язані визначити  базу нарахування та нарахувати єдиний внесок. При цьому сума єдиного  внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Тобто, такі підприємці обов’язково сплачують ЄСВ у розмірі не менше розміру мінімального страхового внеску, незалежно від того чи займався  підприємницькою діяльністю чи ні, отримував дохід чи ні. У 2020 році мінімальний страховий внесок  складає 1039,06 грн на місяць.

 Редакція: які зміни для платників ЄСВ запропонувала держава на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу?

 Рисованний Павло: Законом України від 17 березня 2020 року №533-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)", який набрав чинності 18 березня 2020 року, передбачено, зокрема, тимчасове звільнення від нарахування та сплати ЄСВ всіх ФОПів, особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року за себе. Також, до платників ЄСВ не будуть застосовуватися штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 31 травня 2020 року.

Звертаю увагу, що в період карантину Електронний кабінет (http://саbinet.tах.gov.uа) стає незамінним форматом спілкування між ДПС та платниками податків, забезпечує можливість платникам реалізувати свої права та обов'язки, та не наражати на небезпеку безпосереднім відвідуванням податкової ні себе, ні оточуючих.

За матеріалами газети «Маяк»

Покровсько-Добропільське управління ГУ ДПС у Донецькій області

Категория: Другие новости | Просмотров: 204 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz