Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2019 » Грудень » 5 » ДФС інформує
15:32
ДФС інформує

На «гарячій лінії» зміни в застосуванні РРО платниками єдиного податку

Нещодавно Покровсько – Добропільським управлінням ГУ ДПС у Донецькій області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником Олександрівської державної податкової інспекції Вірою Некрасовою на тему «Зміни в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку».

Відповіді на цікаві запитання пропонуємо вашій увазі.

Якими законодавчими актами внесено зміни в застосування реєстрів розрахункових операцій?

Новації щодо застосування реєстрів розрахункових операцій (далі РРО) платниками єдиного податку внесено Законами України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  від 20.09.2019 № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Коли набирають чинності вищезазначені Закони України?

Вищезазначені Закони України набирають чинності через 6 місяців з дня опублікування, за винятком окремих норм. Опубліковані були 19.10.2019 року в офіційному виданні «Голос України», тобто з 19 квітня 2020 року.

Чи є такі платники, на яких не поширюються внесені зміни?

Так. Внесені зміни щодо застосування РРО не поширюється, на платників єдиного податку, що належать до І групи оподаткування, а також, на юристів, консультантів, інших самозайнятих осіб, в тому числі і тих, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі та, на фізичних осіб, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства, платників єдиного податку.

Що таке поетапне розширення  фіскалізації розрахункових операцій в рамках запроваджених змін?

Відповідно до змін запроваджених вищезазначеними Законами України,  до 1 жовтня 2020 року, РРО та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку 2-4 груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, крім тих, які здійснюють: реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту та лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

З 1 жовтня 2020 року до 1 січня 2021 року РРО та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку 2 -4 груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють: реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена пунктом 11 статті 9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення, реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України;

З 1 січня 2021 року застосування РРО та/або програмних РРО стане обов’язковим для всіх фізичних осіб – підприємців - платників єдиного податку, крім І групи.

Що таке запровадження інноваційних технологічних рішень в рамках внесених змін?

Відповідно до змін, запроваджених вищезазначеними Законами України функцію реєстратора розрахункових операцій зможе виконувати будь - який пристрій, - ком’ютер, планшет, смартфон, на який буде суб’єктом господарювання встановлено відповідне безкоштовне програмне забезпечення. Тобто придбавати класичні РРО, - не є обов’язковим.

Чи дійсно внесеними змінами передбачено повернення частини коштів покупцю за придбаний товар у разі не видачі або видачі недостовірних розрахункових документів при придбанні товарів?

Так. Щоб стимулювати споживачів отримувати чеки, вищезазначеними Законами України передбачено з 1 жовтня 2020 року так званий механізм кешбеку, що передбачає можливість здійснення компенсації покупцеві (споживачеві) 100 відс. вартості придбаних товарів (робіт, послуг) за рахунок частини штрафних санкцій за порушення вимог щодо РРО, застосованих за його скаргою, якщо вартість товарів (робіт, послуг) перевищує 850 грн.

Де можна дізнатися більше про застосування РРО?

Більш детальну інформацію щодо новацій в застосуванні РРО можна отримати  на офіційному вебпорталі ДПС в банері «Новітні РРО», в якому розміщено актуальну інформацію, відповіді на питання, які більш цікавлять бізнес та громадськість, нормативно – правові акти, послання на програмний інтерфейс (АРІ) через який здійснюється взаємодія програмного забезпечення новітніх моделей з інформаційною системою ДПС та інше. 

Покровсько-Добропільське  управління  ГУ ДПС  у Донецькій області

Категория: Другие новости | Просмотров: 231 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz