Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2019 » Лютий » 21 » ДФС інформує
09:34
ДФС інформує

Покровсько – Добропільське управління: про новації податкового законодавства та особливості деклараційної кампанії – 2019

на семінарі для платників Олександрівського району

Семінар, присвячений цьогорічній кампанії декларування доходів громадян та законодавчим новаціям, провели для платників податків Олександрівського району керівники та фахівці Покровсько - Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області за участі представників Добропільського ОУПФУ Донецької області.

Відкриваючи захід, заступник начальника управління - начальник Добропільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталя Зима звернула увагу платників на новації податкового законодавства, які запроваджено з 01 січня 2019 року у зв’язку з набранням чинності Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», також зупинилась на особливостях цьогорічного декларування доходів та закликала громадян долучитися до деклараційної кампанії, наголосивши, що добровільне звітування свідчить про високу податкову культуру громадян та їх свідоме виконання конституційного обов’язку, адже податок на доходи фізичних осіб, який сплачується з отриманих доходів, є основним джерелом надходжень до бюджетів громад.

Заступник начальника Добропільського відділу податків і зборів з фізичних осіб Марія Шаповалова звернула увагу присутніх, що з 1 січня розпочалась кампанія "Декларування 2019". Вона зазначила, що за результатами декларування доходів одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є сплачені суми податку на доходи фізичних осіб, зокрема, від продажу власної сільськогосподарської продукції, вирощеної на земельних ділянках.

Загострила увагу присутніх, що при поданні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим сервісом в "Електронному кабінеті", який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.

Вона також наголосила, що до Податкового Кодексу минулого року були внесені зміни, відповідно до яких розширено коло платників, які зобов'язані або мають право подати декларацію.

Під час семінару фахівці служби розповіли й про новації в оподаткуванні фізичних осіб, зокрема, щодо нововведених ознак доходів у формі 1-ДФ, нових рахунків та кодів бюджетної класифікації при сплаті ПДФО та військового збору для осіб, які звільнені від подання декларації та осіб, зобов’язаних надати декларацію про майновий стан і доходи.

Окрему увагу було приділено питанням надання адміністративних послуг, які суб'єкти підприємницької діяльності можуть отримати у Центрі обслуговування платників, а також закликали присутніх активно використовувати електронні сервіси фіскальної служби.

Начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Добропільського ОУПФУ Ольга Волошина нагадала загальні правила формування місячної та річної звітності страхувальників по ЄСВ та звернула увагу на найбільш поширені помилки при її складанні.

Протягом семінару обговорювались проблемні питання, присутні отримали відповіді від фахівців фіскальної служби на свої запитання.

Серед учасників була розповсюджена друкована продукція на податкову тематику.

Покровсько - Добропільське управління

ГУ ДФС у Донецькій області

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 272 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz