Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Березень » 22 » ДФС інформує
10:51
ДФС інформує

Про легалізацію осіб, які обробляють земельні ділянки (паї)

Добропільський відділ адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє наступне.

При надані земельної ділянки в оренду податковому агенту, укладається письмовий договір оренди (ЗУ "Про оренду землі"), який обов'язково підлягає державній реєстрації згідно із Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Порядок використання земельних ділянок, наданих у власність для товарного сільськогосподарського виробництва, спрямований на ведення такого виробництва на ринкових товарних засадах, коли продукти виробляються не для власного споживання виробника, а для продажу, тобто споживання іншими членами суспільства.

У разі якщо земельна ділянка не надавалась в оренду, то відповідно до положень ст.3 Господарського Кодексу України, під господарською діяльністю розуміється діяльність суб’єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.

Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб’єкти підприємництва - підприємцями. Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» така діяльність підлягає державній реєстрації.

Провадження зазначеної діяльності без належного оформлення є порушенням норм Господарського Кодексу України та Закону України «Про державну реєстрацію юридичних, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», за що передбачено відповідальність відповідно до ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення - провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання тягне за собою накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17000 грн. до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Головний державний ревізор-інспектор

Добропільського відділу адміністрування

податків і зборів з фізичних осіб

Покровсько-Добропільського управління

ГУ ДФС у Донецькій області Т.В.Заварзіна

Категория: Другие новости | Просмотров: 284 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz