Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Червень » 24 » Змінимо життя на краще
14:04
Змінимо життя на краще

Жити по-новому

Проблеми житлово-комунального господарства зараз надзвичайно актуальні. І якщо одні мешканці регулярно нарікають на якість послуг, то інші – наполегливо працюють, і на власному досвіді демонструють, що життя будинку можна змінити на краще. Головне – захотіти цього.

Тому ми й поспілкувалися з членом ОСББ, мешканкою будинку № 4 в смт. Олександрівка по вул. Донецькій Любов’ю Вікторівною Павленко, щоб дізнатися про переваги ОСББ.

– Ви були одним із ініціаторів створення першого в районі ОСББ. Що Вас до цього спонукало?

Своє об’єднання ми створили в вересні 2009 року. А спонукав нас на цей рішучий крок – жахливий стан даху будинку, який давним-давно потребував ремонту. Куди ми тільки не зверталися, але так і не змогли зрушити з місця вирішення цієї проблеми. Тому й вирішили власними силами долати труднощі, які заважають нам жити в гарному, чистому та комфортному житлі.

– Любов Вікторівно, як змінилився будинок після створення ОСББ?

Минуло майже 7 років, як ми відмовились від послуг ЖКП і прийняли рішення про створення у будинку об’єднання співвласників.

І за цей час зроблено чимало добрих і корисних справ. Відремонтували водопровідно-каналізаційні мережі, дах, встановили тепловий лічильник, впорядкували прибудинкову територію. Навчились самостійно господарювати і самотужки вирішувати різні проблеми, з якими стикаємося майже щодня. 

Все це далося нам  не одразу, а поступово. Але позитивного результату досягнуто – будинок утримується у доброму санітарно-технічному стані, приємно зайти у сухий підвал, у під’їзди. І в цьому немала заслуга активу ОСББ – Наталії Літовченко, Тетяни Рубан,  Вікторії Коваль, майстра на всі руки Володимира Літовченко. Спасибі їм за їх небайдужість, ініціативність, яку потрібно не тільки виявляти, а й підкріплювати конкретними справами.

Велика подяка й нашому охоронцю – собаці Чалому. Завдяки йому ні один сторонній кіт чи собака не підходять до нашого будинку. А підтримує його в добрій формі для виконання обов’язків та підгодовує Сашко Саєнко зі своєю бабусею.

– Як мешканці ставляться до створення ОСББ?

Після утворення ОСББ мешканці будинку жодного разу не пошкодували про своє рішення. Бо люди бачать, що у їхньому будинку щось робиться, гроші марно  не витрачаються: у під’їздах та на прибудинковій території чисто, вікна не пропускають холоду, двері міцно зачиняються, у підвалах не протікають труби, все вчасно і якісно ремонтується.

І саме головне, що всі ми відчули себе однією великою сім’єю, де всі справи робимо з любов’ю – ремонтуємо з любов’ю, прибираємо – з любов’ю, сперечаємося – теж з любов’ю.

– Які Ваші побажання для мешканців багатоквартирних будинків району.

Хочу сказати, що працювати на свій будинок і на людей – не важко, тут не потрібні „професорські” знання, потрібна старанність, витримка, совісне ставлення до своєї  роботи, активність і доброта. Тому не бійтеся брати відповідальність у свої руки. Ви всі – співвласники свого будинку. Знаходьте ініціативних людей і створюйте ОСББ.

Що ж, приклад ОСББ на Донецькій, 4 гідний для наслідування іншими олександрівцями. Адже, доки одні жителі нашого району роздумують над тим, чи створювати у них ОСББ та брати на себе відповідальність за свій будинок, чи жити по-старому, інші створили такі об'єднання та тішаться плодами власної праці. 

Категория: Общество | Просмотров: 370 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz