Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2017 » Лютий » 13 » Запобігання поширенню африканської чуми свиней та вжиття необхідних заходів щодо недопущення розповсюдження на території району.
09:58
Запобігання поширенню африканської чуми свиней та вжиття необхідних заходів щодо недопущення розповсюдження на території району.

П р о т о к о л  № 3

засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної

комісії при Олександрівській районній державній адміністрації

від  09   лютого    2017 року

 

Головуючий:     голова комісії Давимука В.П.

Присутні: члени комісії  Баган А.А., Єрмак М.М., Черкова С.В..,

Лисенко В.І., Мовчан Д.А., Мощиць М.В.,

Тищенко В.А., Швоєв А.Є.

Порядок денний:

 

1. Запобігання поширенню африканської чуми свиней та вжиття необхідних заходів щодо недопущення розповсюдження  на території району.

Заслухано:  1. Інформацію головного державного інспектора ветеринарної медицини  району Стадніченко О.В.щодо спалаху АЧС в с. Верхня Самара Верхньосамарської сільської ради   Близнюківського  району.

05.02.2017р. на території подвір'я громадянки Никоновой Любові Іванівни, що мешкає заадресою Харківська область,  Близнюківський район,  с. Верхня  Самара,  вул. Центральна  6,  було виявлено загибель 2 свиней віком 11 місяців з патологоанатомічними змінами внутрішніх органів характерними для африканської чумисвиней: геморагічне запалення мезентеріальних лімфатичних вузлів, лімфатичних  вузлів малої кривизни шлунку, геморагічне запалення селезінки.

Комісією було проведено епізоотичне розслідування, патологоанатомічний розтин трупів та відібрано патологічний матеріал – лімфатичні вузли, шматочки селезінки та нирок який направлено до Харківської    ДНДІДЛВСЕ  для подальшого пересилання до Регіональної  державної лабораторії ветмедицини в Полтавській області для проведення досліджень на африканську чуму свиней.

Трупи загиблих  свиней було  спалено 05 лютого 2017 р. за межами подвір’я громадянки  Никонової Любові Іванівни.

Для спалення використано 7 шин від вантажного автотранспорту, два тюки соломи та  дрова, після чого залишки спалювання були оброблені хлорним вапном. Місце розтину також було дезінфіковане хлорним вапном. Всього для дезінфекції використано хлорного вапна – 25 кг.

06.02.2017р.  була проведена вимушена дезінфекція по брудному 0,5% - м розчином каустичної соди з додаванням 15 кг пароформу  приміщення  де утримувались  свині та подвір'я приватного господарства громадянки Никонової Л.І.  за допомогою дезустановки  ДУК  на базі  автомобіля ГАЗ 53  Близнюківської   РДЛВМ. Під час проведення дезінфекції було витрачено 1 т розчину деззасобу, оброблено до 50 м2.

Згідно результатів досліджень патматеріалу від трупів свиней було  виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від  06.02 .2017 №   000212 п.м./17).

Керуючись ст.. 42,43,45 Закону України Про ветеринарну медицину N 2499-XII від 25.06.92р. зі змінами,  Інструкцієющодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 05.03.2014 № 81, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21 березня 2014 р. за № 363/25140   та на підставі результатів дослідження патологічного матеріалу від  06.02 .2017 №   000212 п.м./17

 Протоколом  №02/2017 від 07.02.2017 Державної надзвичайної комісії при Близнюківській районній державній адміністрації оголошено територію с.Верхня Самара Близнюківського району Харківської області неблагополучною щодо АЧС та встановлено карантин з 07.02.2017 року. Встановлено епізоотичним осередком територію с.Верхня Самара Близнюковського району в межах його адміністративної території.

Зоною нагляду визначено радіусом 20 км. від епізоотичного осередку, до складу якого входять Харківська область, Дніпропетровська область, Донецька область.

У зв’язку із складною епізоотичною ситуацією щодо АЧС в Україні та безпосередньо в Донецькій області  ДНПК при райдержадміністрації вирішила:

Визначити зоною нагляду адміністративну територію наступних населених пунктів:

Олександрівська селищна рада – смт.Олександрівка, с.Левадне, с.Новополтавка, с.Софіївка, с.Петрівка-1; Мирнодолинська сільська рада - с.Мирна Долина, с.Бузинівка, с.Марьївка, с.Бузинівка; Спаськомихайлівська сільська рада -  с.Новопетрівка, с.Шевченко, с.Катеринівка; Новоолександрівська сільська рада – с.Новоолександрівка, с.Новобахметьево, с.Новий Кавказ, с.Новопригоже, с.Зелене, с.Карпівка, с.Єлизаветівка; Петрівська Друга сільська рада – с.Петрівка-2, с.Знаменівка, с.Микільське, с.Зелений Брід, с.Пасічне .

2. Затвердити «План організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських   заходів в зоні нагляду та недопущення розповсюдження збудника африканської чуми на території Олександрівського  району» (додається).

3. Звернути увагу селищного та сільських голів, а також керівників зацікавлених служб району на безумовне виконання попередніх рішень НПК при Олександрівській райдержадміністрації.

4.  Олександрівському відділенню поліції Краматорського відділу ГУ НП України в Донецькій області встановити мобільні пости на автошляхах району, які ведуть з осередку захворювання на АЧС (с.Верхня Самара Близнюківського району Харківської області), а саме на межі с.Знаменівка та с.Карпівка.

       5. Сільським головам, території рад яких межують з осередком захворювання та зоною захисту вжити заходів до унеможливлення користування іншими дорогами крім автошляхів.

       6. Олексадрівському мисливсько-риболовному господарству провести обстеження мисливських угідь щодо виявлення трупів тварин та здійснити облік поголів’я дикого кабана.

Голова комісії                                                                                                       В.П.Давимука

 

Секретар комісії                                                                                                   І.М.Плеханова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Общество | Просмотров: 367 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz