Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Червень » 17 » З любов´ю до рідного краю
11:15
З любов´ю до рідного краю

Дослідження рідного краю

Районний пошуково-дослідницький конкурс за ініціативи першого заступника голови

Олександрівської районної державної адміністрації Володимира Петровича Давимуки

«Життя  країни – це історія,

Її кордони – то вже географія,

Коли міняється країни територія,

Міняється в людини біографія».

Жага відкриттів, прагнення проникнення в таємниці буття народжуються ще на шкільній лаві. З перших же днів у школі можна помітити дітей, яких не задовольняє робота зі шкільним підручником у темпі запропонованому вчителем. Такі учні читають спеціальну літературу, шукають відповіді на свої запитання в різних галузях знань, задаючи вчителеві «незручні» запитання. Часто ці запитання не стосуються теми уроку, а деколи і предмету. Дуже важливо виявити всіх, кому необхідно своєчасно надати допомогу по втіленню в життя планів і мрій, якомога повніше розкрити свої здібності.

Тому, в квітні поточного року, першим заступником голови Олександрівської районної державної адміністрації  В.П. Давимукою  був започаткований пошуково-дослідницький конкурс «Дослідження рідного краю».

У конкурсі  прийняли участь 15  талановитих учнів з  9  загальноосвітніх навчальних закладів Олександрівського району. Юні історики презентували свої пошуково-дослідницькі роботи: зібрані археологічні знахідки, архівні довідки, фото і відеоматеріали, власні вірші, написані про свої рідні села. Пошуковці не забувають історичне минуле свого краю, по крихтах збирають спогади очевидців, щоб пам’ятати і зберігати їх для наступних поколінь.

Як зазначали учасники, які прийняли активну участь, саме історія є невичерпним джерелом людської мудрості, мужності і стійкості, а тому ще не все вивчено, не все досліджено, і ми й надалі будемо вивчати історію свого рідного краю.

Компетентне журі, на чолі з начальником відділу освіти, головою журі Н.А. Доценко, співголовою – першим заступником голови райдержадміністрації В.П. Давимукою, членами комісії – вчителями суспільних дисциплін загальноосвітніх навчальних закладів Олександрівського району та незалежного, досвідченого експерта М.М. Чистолінова, уважно розглянули роботи учасників конкурсу  та зробили певні висновки.

У всіх конкурсах є переможці та переможені, тому місця були розподілені таким чином.

Особливої  уваги заслуговує робота  Кіляр Анни, учениці  10 класу Староварварівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник  Кіляр Тетяна Вікторівна, вчитель суспільних дисциплін) на тему: «Акція 51: Історія розвіяних доль…».  У ній вона розповіла про долю тисяч українців-переселенців, які шістдесят п’ять років тому були виселені зі своїх рідних домівок після міждержавного обміну територіями Польщі та Радянського Союзу. Дотепер жертви депортації не отримали ні морального, ні матеріального відшкодування.

За новизну в пошуково-дослідницькій роботі комісія одноголосно визначила віддати допитливій дівчині перше місце.

Друге  місце  зайняла колективна робота Касьонкіна Олександра, Сінькова Віктора, Шипош Владислава, учнів 10 класу Веселогірської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівники пошукової групи: Котула Валентина Павлівна – учитель історії, Верещага Світлана Михайлівна – педагог-організатор) на тему: «Радгосп «Самарські ставки» у період загострення кризи радянської системи (середина 60-х – середина 80-х р.р.). Учні дослідили роботу радгоспу, досягнення робітників в цей період, встановили вплив державних реформ цього часу в сільськогосподарському виробництві.

Третє  місце розділили Шишова Ірина, учениця 9 класу Мирнодолинського НВК (керівник Воронова Марина Миколаївна – учитель історії) на тему: «Священна пам'ять про війну», де вона висвітлила проблему молодого покоління, що вступає в життя та має знати про героїзм простих людей, які вибороли право на життя і свободу,  та  Страшненко Анастасія, учениця 9 класу Некременської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Страшненко Світлана Володимирівна – педагог-організатор) на тему: «Три голодомори в Некременному» – в роботі  порушена тема примусової  колективізації, штучний голодомор, за який дорого заплатив український народ, матеріал підкріплений спогадами жителів села.

На святі “Останнього дзвоника” учнів-переможців було нагороджено грамотами Олександрівської районної державної адміністрації та цінними подарунками (флеш-носіями та альбомами) особисто від першого заступника голови Олександрівської районної державної адміністрації Володимира Петровича Давимуки.

Весь матеріал, зібраний в результаті пошуково-дослідницької роботи, передано до Некременського та Олександрівського музеїв.

Короткий зміст пошуково-дослідницького конкурсу «Дослідження рідного краю» ви зможете прочитати на сторінках газети «Вісті Олександрівщини».

КУ «Олександрівський РМК».

Методист, куратор суспільних дисциплін 

Категория: Образование | Просмотров: 797 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz