Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Травень » 27 » Виховуємо патріотів
10:05
Виховуємо патріотів

Готуємось до захисту Вітчизни!

Патріотичне виховання підростаючого покоління – справа загальнодержавна, але основний тягар у її проведенні покладено на школу, яка, крім усіх інших завдань, що висуває перед нею держава, має ще одне – здійснювати підготовку учнівської молоді до захисту Батьківщини, а юнаків допризовного віку – безпосередньо до служби у Збройних Силах.

Вперше, за останні 10 років, на базі Новоолександрівської селищної ради  проходять районні навчально-польові збори випускників загальноосвітніх навчальних закладів. Важливо, що Олександрівський район став одним із першим у цій справі, яка скоро, напевно,  охопить усі райони нашої області та всю Україну.

Протягом 5-и днів, з 23 по 27 травня, учні 11 класів усіх шкіл району проходять практичний курс молодого бійця. Юнаки зможуть відчути на собі всі «радощі солдатського життя» з  максимальною наближеністю до реальних умов.

У відкритті військово-польових зборів прийняло  участь керівництво району в особах – голови райдержадміністрації Миколи Івановича Мачульського, першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Петровича Давимуки, заступника голови районної ради Василя Анатолійовича Лук’янчикова, начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталі Анатоліївни Доценко.

Під час привітального слова Микола Іванович Мачульський акцентував увагу усіх присутніх на тому, що головна мета даних зборів закладена в тому, щоб підростаюче покоління мало нагоду зрозуміти, що таке справжня військова дисципліна та життя в польових умовах, а також, щоб школярі мали нагоду поспілкуватися з військовими та перейнятися патріотизмом і любов’ю до своєї землі. Адже лише ми можемо так, по-справжньому, любити свою землю, а те, що любиш, потрібно вміти захищати.

Продовжили урочисті заходи майстер-класи від працівників ДСНС, поліції та медичних працівників, на яких майбутнім захисникам продемонстрували, як потрібно швидко та вправно використовувати захисні костюми, що з себе представляє вогнепальна зброя, старшокласники отримали нагоду власноруч розібрати та зібрати пістолет, а також їм було продемонстровано деякі прийоми рукопашного бою.

Результатом кропіткої 5-денної роботи для юнаків стануть екзамени зі стрільби, кидків гранати, фізичної підготовки. Але, незважаючи на підсумки заліку, головне, що кожен, хто витримає усі випробування, відчує у собі силу та потребу виконувати свій громадянський обов’язок – захищати Вітчизну.

В організації  навчально-польових зборів задіяні наступні служби та органи місцевого самоврядування району:  Новоолександрівська сільська рада, відділ освіти, ЦДЮТ, відділ культури і туризму, сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Олександрівське відділення поліції, Олександрівський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області, 50 одинадцятикласників, 14 вчителів-предметників.

Відділ освіти  висловлює подяку підприємцям Олександрівського району, а саме – Левченко В.А., Паламарчуку Г.Г., Погосяну  К.Ш., Редько А.Г., які надали  спонсорську допомогу у вигляді  питної негазованої води.

На зборах побував

С. Кайдаш

Категория: Образование | Просмотров: 635 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz