Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Серпень » 18 » Управління ПФУ в Олександрівському районі інформує
00:07
Управління ПФУ в Олександрівському районі інформує

Про контрольно-перевірочну роботу  управління Пенсійного      

Фонду України в Олександрівському районі.

 Управлінням Пенсійного Фонду України в Олександрівському районі проводяться перевірки платників єдиного внеску згідно Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” та постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2011р. № 233  "Про затвердження порядку проведення Пенсійним фондом України та його територіальними  органами планових та позапланових  перевірок платників єдиного  внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Протягом 1 півріччя 2013 року управлінням проведено 13 документальних перевірок платників, в тому числі: 10 планових та 3 позапланових.

Із загальної кількості проведених перевірок виявлені порушення  ст.ст.4,7,9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ”№2464 від 08.07.10р. в 3 перевірках. 


За результатами документальних перевірок страхувальників донараховано фонду оплати праці на суму 3,4 тис.грн., єдиного внеску на суму 1,4 тис.грн. застосовано 6 фінансових санкцій на суму 1,6 тис.грн.

 Посадові особи за  результатами  документальних перевірок притягнуті за адміністративне правопорушення, передбачене ст.165 КУпАП до адміністративної відповідальності. Накладено адміністративних штрафів на 2 посадові особи.

Додатково управління Пенсійного фонд України в Олександрівському районі щодо відповідальності страхувальників та їх посадових осіб роз’яснює:

За порушення норм законодавства про єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до платників, на яких згідно Закону України № 2464 "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ” покладено обов’язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок, застосовуються фінансові санкції (штрафи та пеня) відповідно до Закону.

 Відповідно до частини 12 статті 25 Закону до платників  застосовують штрафні санкції у таких розмірах:

 У разі ухилення від взяття на облік або несвоєчасного подання заяви про взяття на облік платниками єдиного внеску, на яких не поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, накладається штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

 За донарахування органом Пенсійного фонду або платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску накладається штраф у розмірі 5 відсотків зазначеної суми за кожний повний або неповний базовий звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 відсотків суми донарахованого єдиного внеску.

 За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом, накладається штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 За неналежне ведення бухгалтерської документації, на підставі якої нараховується єдиний внесок, накладається штраф у розмірі від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок, (авансових платежів) накладається штраф у розмірі 10 відсотків таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.

 Управлінням Пенсійного фонду застосовується до банків такі фінансові санкції:

 За несвоєчасне перерахування або несвоєчасне зарахування на рахунки органів Пенсійного фонду сум єдиного внеску,  фінансових санкцій, накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не зарахованих (неперерахованих) сум.

 У разі, якщо банки приймають від платників єдиного внеску платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно Закону нараховується єдиний внесок, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів без одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум єдиного внеску або документів, що підтверджують фактичну сплату таких, накладається штраф у розмірі суми єдиного внеску, яка підлягає сплаті платниками.

  На суму недоїмки платнику єдиного внеску нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Шановні платники, тож дотримуйтесь чинного законодавства щодо нарахування та сплати єдиного внеску.

Л. Рєзнік, перший заступник начальника управління

Категория: Общество | Просмотров: 723 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz