Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Грудень » 16 » Тиждень права на Олександрівщині
10:31
Тиждень права на Олександрівщині

В Олександрівському районі відбулись заходи до Всеукраїнського тижня права

Всі бібліотеки Олександрівської ЦБС взяли активну учать у Всеукраїнському тижні права. Цікаво пройшли: правовий турнір «У колі правознавців», година спілкування «Право дорослим і дітям» (Іверська бібліотека - філія), правовий калейдоскоп «Закон захищає дитинство (Спасько - Михайлівська бібліотека - філія), диспут «Підліткова злочинність у загальній структурі злочинів» (Петрівська Друга бібліотека - філія), літературна вікторина «Історія державних символів України» (Степанівська), книжкова виставка «Подорож країною закону, права і моралі» (ЦРБ).

 

 Права і обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину – людиною, яка живе в суспільстві. З метою поглиблення  знань дітей з основ правознавства,  виховання поваги до закону, відповідальності за свої вчинки в  Староварварівській бібліотеці - філії проведено інформаційну годину «Я і мої права», в Очеретинській бібліотеці – філії – інформаційну годину «Підліток і закон».

Багато цікавих заходів проводилися щодо популяризації книг з правової літератури для дитячої аудиторії: оформлялись книжкові виставки «Зупинись і подумай» та «Озирнись на свій вчинок» (Золотопрудська, Високопільська бібліотеки – філії), урок правознавства «Особиста безпека» (Михайлівська б/к);  урок правознавства «Я і мої права» (Некременська б/ф);

Одним із важливих завдань сучасної правової освіти є навчання дітей правильним діям у різноманітних ситуаціях, захисту своїх прав.    

У Самарській бібліотеці – філії  та Запаро – Мар’ївській бібліотеці – клубі під час Тижня права пройшов  урок міркування «Чи бувають права без обов’язків?». Для знайомства дітей з Конвенцією про права дитини була використана доступна форма ознайомлення – у віршах.  Вікторина «Казкові правопорушники» була побудована на змісті казок, які добре відомі дітям. Тиждень права в Криничанській  бібліотеці – філії  розпочався літературною грою «Я – дитина, я – людина».                                                                                                   

У Новополтавській  бібліотеці – філії  для молодшого та середнього шкільного віку була проведена  година спілкування «Мову закону вивчати і знати».                                                                                                

В Новоолександрівській  бібліотеці – філії   пройшов правовий конкурс «Що ти знаєш про права?».

Протягом  Всеукраїнського тижня права у в бібліотеках Олександрівської ЦБС використовувались різні форми масової роботи, з метою пропаганди серед користувачів-дітей знань правознавчого напрямку. У кожній бібліотеці ЦБС  оформлені тематичні інформаційні зони з правових питань розраховані на всі вікові групи.

Всеукраїнський тиждень права став для учнів Олександрівського району стимулом поглиблення знань

З метою  збагачення й закріплення знань учнів з  основ правознавства, формування правової свідомості, поняття про основні права дитини, задекларовані в Конвенції ООН «Про права дитини», профілактики правопорушень, виховання поваги до прав інших людей, доброзичливості, людяності, тактовності та відповідальності, у загальноосвітніх навчальних закладах Олександрівського району з 05 по 09 грудня 2016 року було проведено Всеукраїнський тиждень права.

У всіх навчальних закладах Тиждень права розпочався проведенням загальношкільних тематичних лінійок «Конвенція ООН про права дитини». Цього ж дня класоводами та класними керівниками було проведено Всеукраїнський урок «Права дитини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Протягом тижня було проведено виховні години «Права людини в Конституції України», лекції «Забезпечення права на освіту», «Дотримання прав людини в Україні: реалії та перспективи», «Всі люди народжуються вільними»; правові брейн-ринги «На терезах Феміди».

Для учнів початкових класів було проведено виховні години «Великі права маленької дитини», на яких дітям було розказано про Конвенцію ООН, Декларацію прав людини. Та найбільше дітям сподобалась казкова правова вікторина, де на основі сюжетів відомих мультфільмів можна було проаналізувати випадки порушення прав дітей.

З учнями 6-8 класів було проведено рольову гру «Засідання комітету ООН з прав дитини», у ході якої учнями було продемонстровано інсценізовані правові ситуації, які із задоволенням  вирішували  правознавці, спираючись на Конвенцію ООН про права дитини.         

Учні 1-7 класів взяли активну участь у конкурсі малюнків та плакатів «Я знаю свої права», учні 8-11 класів  - у конкурсі стіннівок «Тиждень правових знань».

Шкільними бібліотекарями оформлено коментовані  книжкові виставки «Закон у моєму житті», матеріали яких активно використовувалися  в ході проведення правового тижня.

Завершальним етапом Всеукраїнського тижня права став районний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, який проходив 10 грудня 2016 року на базі Олександрівської ЗОШ. В олімпіаді взяло участь 18 дітей, учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Окрім цього, протягом навчального року у всіх загальноосвітніх закладах діють інформаційні стенди  «Правова абетка», «Твоя правова культура», а у всіх класних кімнатах навчальних закладів - правові куточки.

Всеукраїнський тиждень права став для учнів стимулом поглиблювати свої знання заради становлення вільних, відповідальних, гідних громадян своєї держави, адже права людини - це природні можливості громадянина, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя.

Категория: Общество | Просмотров: 538 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz