Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2015 » Квітень » 10 » РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РУЮ ІНФОРМУЄ
10:17
РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО РУЮ ІНФОРМУЄ

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО НАДАННЯ ВІДОМОСТЕЙ З ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ

Звертаємо увагу, що з 07.04.2015 року набув чинності Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі Порядок), затверджений Наказом Міністерства юстиції України  від 31.03.2015р.за №466/5 та зареєстрований 31.03.2015р. за №349/26794 (далі Наказ). Крім того 05.04.2015 року набув чинності Закон України від 12.02.2015 р. №191-19 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» (далі Закон), яким внесено зміни в ст.20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці» щодо отримання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Даними нормативно-правовими актами встановлено:

- нову плату за отримання відомостей;

- термін видачі відомостей;

- порядок отримання відомостей як в паперовому вигляді так і в електронному;

- отримання відомостей органами державної влади.

Відомості з Єдиного державного реєстру надаються:

в паперовій формі у вигляді: витягу; довідки; виписки;

в електронній формі:

-у форматі бази даних або в іншому форматі відповідно до договору між технічним адміністратором та бюро кредитних історій або банком;

-державним реєстратором через Реєстраційний портал у вигляді виписки, витягу та довідки, засвідчених його електронним цифровим підписом;

-програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру у вигляді: виписки щодо юридичної особи; витягу та довідки; доступу до відомостей з Єдиного державного реєстру.

Виписка щодо юридичної особи, витяг та довідка надаються на запит будь-якої фізичної та юридичної особи (раніше виписка видавалася лише на запит юридичної особи безпосередньо по самій юридичній особі) .

Виписка щодо фізичної особи - підприємця надається на запит цієї фізичної особи - підприємця або її представника.

Виписки, витяги та довідки надаються у такій самій формі (паперовій або електронній), у якій подано запит.

Для отримання виписки, витягу та довідки в паперовій формі заявнику потрібно подати

особисто  або надіслати поштовим відправленням запити, нові форми яких є додатками до вказаного Порядку, а саме:

- запит про надання виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку;

- запит про надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку;

- запит про надання довідки з Єдиного державного реєстру за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку.

-документ (копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала, або квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку), що підтверджує внесення плати за отримання виписки (0,02% мінімальної заробітної плати, станом на 1 січня 2015 року -24,36 грн.), витягу та довідки (0,05 % мінімальної заробітної плати, станом на 1 січня 2015 року -60,90 грн.).

 Під час подання запиту про надання виписки, витягу та довідки запитувач пред’являє документ, що посвідчує його особу. У разі подання запиту про надання виписки, витягу та довідки уповноваженою особою така особа пред’являє, крім документа, що посвідчує особу, документ, що підтверджує її повноваження, та надає його ксерокопію. У разі надсилання запиту про надання виписки щодо фізичної особи - підприємця поштовим відправленням справжність підпису запитувача на запиті повинна бути нотаріально засвідчена.

Для отримання виписки, витягу та довідки в електронній формі потрібно подати

- запит про надання виписки, витягу та довідки в електронній формі через Реєстраційний  портал або офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру.

До запиту про надання відомостей з Єдиного державного реєстру додаються:

-через Реєстраційний портал: відсканований документ, що підтверджує повноваження представника, - у разі подання запиту про надання виписки, витягу та довідки уповноваженою особою; відсканований документ (копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала або квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку), що підтверджує внесення плати за отримання відомостей з Єдиного державного реєстру, засвідчений електронним цифровим підписом запитувача.

-через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру - інформація про внесення плати за отримання відповідних відомостей з використанням платіжних систем через мережу Інтернет.

За надання витягу, довідки та виписки з Єдиного державного реєстру в електронній формі справляється плата в розмірі-75 відсотків плати, встановленої для отримання виписки, довідки, витягу в паперовій формі (відповідно за отримання витягу та довідки-45,68грн. станом на 1 січня 2015 року, виписки-18,27 грн. станом на 1 січня 2015 року).

Кожний електронний документ, що подається через Реєстраційний портал, засвідчується електронним цифровим підписом запитувача.

Відомості з Єдиного державного реєстру надаються протягом 24 годин, крім вихідних та святкових днів, після надходження запиту.

Безоплатний доступ до актуальних на момент запиту відомостей Єдиного державного реєстру забезпечується через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру шляхом їх пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування (https://usr.minjust.gov.ua)..

Щодо отримання відомостей органами державної влади, доводимо до Вашого відома наступне, що даним Наказом затверджено Порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України, який набуде чинності 01.10.2015 року. До того часу отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України та їх посадовими особами може здійснюватись відповідно до розділу VІІ Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14 грудня 2012 року № 1846/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 року за № 2105/22417 (який втратив чинність з 07.04.2015р., крім розділу VІІ) .

Згідно розділу VІІ Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14 грудня 2012 року № 1846/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 року за № 2105/22417 органи державної влади у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, одержують відомості з Єдиного державного реєстру, що не є відкритими для доступу на офіційному веб-сайті розпорядника Єдиного державного реєстру, у вигляді:

витягу;

довідки;

даних в електронному вигляді.

Запит про надання витягу та/або довідки (із зазначенням підстав для їх надання) подається на офіційному бланку відповідного органу державної влади за підписом керівника, або особи, що виконує його обов'язки, або особи, уповноваженої діяти від імені органу державної влади, або за формою (яка встановлена новим Порядком).

Органи державної влади звільняються від плати за одержання за їх запитом відомостей з Єдиного державного реєстру, якщо такий запит подається у зв'язку із здійсненням ними повнова-жень, визначених законом.

Державний реєстратор юридичних осіб

та фізичних осіб-підприємців

 

Категория: Бизнес | Просмотров: 843 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz