Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2017 » Жовтень » 9 » Проект "Ефективне місто"
09:36
Проект "Ефективне місто"

В Олександрівці розпочав роботу клуб «Ефективне місто»

23 вересня в Олександрівці відбулась одна з 16 лекцій в рамках реалізації проекту “Ефективне місто” за ініціативи руху “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена”, на якій детально обговорили проблему поводження з твердими побутовими відходами.

Цю проблему обрали самі мешканці під час публічних консультацій з громадськістю, онлайн-анкетування та опитування у фокус-групах.

 

Суть проекту «Ефективне місто» полягає в тому, щоб вивчити успішний досвід вирішення тієї чи іншої проблеми в одному місті і на його основі запропонувати вирішення такої ж проблеми там, де вона актуальна.

Подібний приклад активісти руху «Сильні громади» знайшли у Іллінцях Вінницької області. Там мешканці старанно сортують пластик, а кошти, виручені від продажу вторсировини витрачають на озеленення міста, що є серйозним стимулом для мешканців.

Тож, для більш ефективного обговорення було запрошено депутата Іллінецької міської ради 7-го скликання Максима Задорожнього. Лектор розповів про системну роботу місцевого самоврядування з мешканцями у просвітницькій роботі.

Олександрівка гостро відчуває проблему з твердими побутовими відходами не лише зпогано підготовленим полігоном для сміття, а й з низькою поінформованістю людей, як треба поводитися з сміттям не кажучи про знання з його сортування. Після підписання Меморандуму, координатор руху «Сильні громади» Кайдаш Сергій мав довгу та результативну зустріч з головою Олександрівськові селищної ради Людмилою Борисевич, яка не лише зацікавилась досвідом інших міст України, а й з радістю поділилась ідеями, що будуть реалізовуватися в Олександрівці найближчим часом в рамках роботи клубу «Ефективне місто». Серед ідей можна виділити просвітницьку роботу серед місцевих жителів та інформаційну підтримку шляхом висвітлення успіхів громади через центральні ЗМІ.

Після закінчення відкритої лекції координатор руху «Сильні громади» в Олександрівському районі Кайдаш Сергій ознайомив присутніх з Меморандумом про створення клубу «Ефективне місто, розповів про мету, напрямки принципи та порядок здійснення діяльності членів клубу. Учасники зібрання одностайно підтримали створення клубу та виявили бажання підписати Меморандум. Учасниками клубу стали мешканці не лише Олександрівки, а й голови декількох сільських рад, яким не байдужа проблема сміття. Також свої підписи під Меморандумом поставили голова Олександрівської селищної ради Борисевич Людмила, секретар селищної ради Галатенко Олексій та редактор районної газети «Вісті Олександрівщини» Алієва Тетяна.

Клуб «Ефективне місто» працюватиме до кінця року, а його учасники збиратимуться приблизно двічі на місяць або частіше, якщо буде потреба. Участь у клубі є добровільною та безкоштовною, а нові члени можуть приєднатися під час будь-якого із засідань.

Координатор руху «Сильні громади» в Олександрівському районі Кайдаш Сергій

Категория: Общество | Просмотров: 418 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz