Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2015 » Вересень » 25 » Потрібно знати
09:46
Потрібно знати

Притягнення до кримінальної відповідальності за невиконання

законних вимог державного виконавця

Державний виконавець є представником влади і здійснює примусове виконання судових рішень, постановлених іменем України, та рішень інших органів (посадових осіб), виконання яких покладено на державну виконавчу службу, у порядку, передбаченому законом.

09 березня 2011 року набрав чинності новий Закон України „Про виконавче провадження” (далі Закон), яким встановлено значно суворішу відповідальність за невиконання законних вимог державного виконавця та порушення вимог цього Закону.

Відповідно до Закону у ході проведення державним виконавцем виконавчих дій, спрямованих на виконання виконавчого документу та за наявності достатніх на те підстав сторони та інші учасники виконавчого провадження можуть бути притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Результатом притягнення до адміністративної відповідальності є накладення на винну особу адміністративного стягнення. Так, відповідно до ст. 89 Закону, у разі невиконання без поважних причин у встановлений державним виконавцем строк рішення, що зобов’язує боржника виконати певні дії, які можуть бути виконані лише боржником, державний виконавець виносить постанову про накладення штрафу на боржника та призначає новий строк для виконання. Розмір штрафу становить від 170 грн. до 1020 грн. Штраф з боржника стягується на користь держави. При цьому сплата боржником штрафу не звільняє останнього від обов’язку виконати виконавчий документ.

Відповідно до статті 90 Закону за невиконання законних вимог державного виконавця фізичними, юридичними чи посадовими особами, несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, неподання або подання неправдивих відомостей про доходи і майновий стан боржника, а також неповідомлення боржником про зміну місця проживання чи місцезнаходження або місця роботи (отримання доходів), а також за неявку без поважних причин за викликом державного виконавця, винні особи несуть відповідальність у встановленому законом порядку. За наявності ознак злочину в діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи іншим чином порушує вимоги закону про виконавче провадження, державний виконавець складає акт про порушення і звертається до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення особи до кримінальної відповідальності відповідно до закону.

Відповідно до ст. 382 Кримінального Кодексу України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Останнім часом явка боржників по викликах державних виконавців знаходиться на низькому рівні. Частина боржників, які сплатили штрафи чи інші платежі, не вважають за потрібне пред’являти квитанції до відділу державної виконавчої служби, в даних випадках державними виконавцями накладатимуться штрафи за невиконання законних вимог держаного виконавця, неявку без поважних причин на виклик до відділу державної виконавчої служби та вирішуватиметься питання про звернення стягнення на майно боржника. Відділ державної виконавчої служби Олександрівського РУЮ рекомендує у разі отримання виклику державного виконавця, своєчасно з’являтися до відділу у зазначений день та час, сплачувати штрафи, в разі сплати пред’являти квитанції до відділу.

Начальник відділу

державної виконавчої служби

Олександрівського РУЮ

І.В.Болотова

Категория: Другие новости | Просмотров: 453 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz