Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Листопад » 16 » Олександрівський РЦЗ інформує
11:52
Олександрівський РЦЗ інформує

ПРОБЛЕМИ ЗАЙНЯТОСТІ СІЛЬСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ

  • зайнятості сільського населення - сьогодні одна з важливих соціальних проблем. Ліквідація колективних господарств призвела до зменшення чисельності найманих працівників та різкого спаду виробництва сільгосппродукції, до занепаду соціальної сфери на селі і до зростання сільського безробіття. Водночас використання передових методів роботи в сільському господарстві, нової техніки, новітніх технологій неминуче призводить до зменшення потреби працівників у сільському господарстві.

Розв'язання проблем зайнятості населення у сільській місцевості - один із пріоритетних напрямів вирішення проблем безробіття на ринку праці нашого регіону, їх можливо вирішити лише поєднавши зусилля служби зайнятості, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та роботодавців шляхом підтримки суб'єктів господарювання, які створюють нові робочі місця через надання пільг за рахунок місцевих та державного бюджетів; створення додаткових робочих місць у сільській місцевості через розвиток малого підприємництва і самозайнятості, професійної освіти.

Щоб уникнути такої проблеми як безробіття на селі потрібно надати певну допомогу громадянам сіл, щоб вони могли займатися підприємництвом. Адже саме підприємництво - це запорука економічного зростання країни. Як бачимо з досвіду, малий бізнес залучає до продуктивної праці чимало громадян, які втратили соціальний захист в перехідний період. Служба зайнятості сприяє збільшенню кількості підприємців, надаючи незайнятому населенню конкретні соціальні послуги, зорієнтовані на започаткування та розвиток власного бізнесу.

Основними пріоритетними напрямами розгортання підприємницької діяльності безробітних громадян в Олександрівському районі є сфера надання широкого спектру послуг населенню, торговельно-посередницька діяльність, сільськогосподарське виробництво. Найбільша кількість безробітних з числа тих, які отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю орієнтовані на вирощування та реалізацію сільськогосподарської продукції.

Тим, хто вирішив розпочати підприємницьку діяльність варто звернутися в районну чи міську Державну службу зайнятості. Звернувшись до базового центру зайнятості з метою створення власної справи, окрім отримання матеріальної допомоги, безробітні можуть глибше пізнати свої можливості, здібності, здатність до підприємництва, пройшовши для цього тестування та отримавши консультації профконсультанта, якщо треба - і юриста. За кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття одноразово виплачується належна допомога.

З кожним днем стає все більше і більше безробіття на селі, і саме держава завдяки служби зайнятості може зменшити кількість безробітних надаючи як матеріальну так і консультативну допомогу. Адже повна зайнятість на селі призведе розвитку села а це в свою чергу призведе до соціально – економічного розвитку країни.

Олександрівський РЦЗ

Категория: Другие новости | Просмотров: 314 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz