Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Червень » 20 » Олександрівський РЦЗ інформує
08:22
Олександрівський РЦЗ інформує

Громадські роботи та інші роботи тимчасового

характеру

Вирішуючи проблеми зайнятості жителів Олександрівського району, районний центр зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Щороку в бюджеті окремих сільських рад передбачаються кошти на оплату праці безробітних громадян, які будуть залучатися до участі в громадських роботах, затверджується перелік видів громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які мають суспільно корисну спрямованість для місцевих громад.
Протягом січня – травня 2018 року в організації та проведенні громадських робіт взяли активну участь Олександрівська селищна, Іверська, Некременська та Золотопрудська сільські ради району. Селищний голови та сільські голови за участю безробітних провели роботи з благоустрою територій населених пунктів, територій, прилеглих до пам’ятників культури, здійснили упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятних знаків загиблим захисникам Вітчизни. Також продовжують проводитися роботи з упорядкування клумб та озеленення населених пунктів.
Варто зазначити, що громадські роботи в районі користуються сталим попитом. Лише за 2017 р. в громадських та тимчасових роботах взяли участь 344 особи, служба зайнятості співпрацювала з 8 сільськими радами та селищною радою району та загалом на громадські роботи було витрачено 810 тис.грн. (405 тис.грн. – кошти Фонду, а ще 405 тис.грн. – кошти місцевих бюджетів).
І це зрозуміло, адже для безробітних громадян участь в таких роботах, насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, бути частиною колективу, відчувати себе повноцінним членом суспільства. Крім того, особи отримують додаткові переваги, а саме: період участі в громадських роботах зараховується до страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується єдиний страховий внесок.
Для роботодавців організація громадських робіт – перспективний напрям взаємовигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від виробничого процесу.
Висновок навмисно не підводимо, адже переважна більшість читачів вже зауважили, що завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади.

Олександрівський РЦЗ

Категория: Другие новости | Просмотров: 358 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz