Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Січень » 31 » Олександрівський РЦЗ інформує
10:16
Олександрівський РЦЗ інформує

Безробітному - нове робоче місце, роботодавцю - компенсація ЄСВ

 

Одним із шляхів заохочення українських громадян до пошуку роботи є створення привабливого внутрішнього ринку праці, посилення мотивації до легальної зайнятості

Президентом України поставлено завдання створювати умови для активної частини населення, щоб кожен працюючий мав достойну роботу і достойну заробітну плату та крім того змогу захищати тих, хто не працює. Така спрямованість вимагає нових підходів до використання економічного, людського, природно-ресурсного потенціалу, щоб досягти якісно нового рівня ефективності й конкурентоспроможності економіки та рівня життя населення, тобто завдання – подолати бідність, побудувати справедливу соціальну політику по відношенню до людей.

Підвищення рівня життя має забезпечити, перш за все, заробітна плата, бо вона є важливим індикатором рівня життя населення. Саме з цією метою здійснюються заходи, спрямовані на створення нових робочих місць, підвищення заробітної плати, покращення соціального захисту.

Новим Законом України «Про зайнятість населення» передбачено фінансовий стимул, а саме щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованого на нове робоче місце безробітного. Відповідно до статі 26 роботодавець (це може бути як юридична, так і фізична особа) має працевлаштувати на нове робоче місце особу, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці. Отже, з набуттям чинності нового Закону України «Про зайнятість населення» можливість скористатися державною підтримкою з'явилася у багатьох роботодавців.

Постановою Кабміну від 15 квітня 2013 року №347 передбачено, що цілий рік економити на внесках можуть ті роботодавці, котрі братимуть на роботу не менше, ніж на два роки громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, а саме:

1) один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дітей віком до шести років;

виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності);

2) діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

3) особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

4) молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

5) особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років.

Компенсація єдиного внеску застосовується з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного на нове робоче місце, створене на умовах, визначених Законом України „Про зайнятість населення”, але не раніше, ніж з дня набрання чинності Порядку (30.05.2013 р.).

Відповідно до статті 27 Закону суб’єкт малого підприємництва має працевлаштувати особу (не обов’язково особу, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці) на нове робоче місце, але у пріоритетних видах економічної діяльності, затверджених Порядком компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до статті 55 Господарського кодексу України суб’єктами малого підприємництва є:

фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи - підприємці, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України;

юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.

Роботодавець або суб’єкт малого підприємництва, який працевлаштував зареєстрованого безробітного на нове робоче місце, для отримання компенсації подає протягом двох місяців з дня працевлаштування за направленням центру зайнятості територіальному органу заяву, до якої додає довідку.

Довідка надається роботодавцем, підписується ним та скріпляється печаткою (за наявності). Роботодавець відповідає за достовірність даних, що стосуються підтвердження факту створення нових робочих місць, працевлаштування на них відповідних осіб, які є підставою для виплати компенсації.

Визначення нового робочого місця застосовується у редакції Закону «Про зайнятість населення». Нове робоче місце - робоче місце, яке створене у зв'язку із створенням нового суб'єкта господарювання (крім того, що створений шляхом припинення) або збільшенням штатної чисельності працівників за умови відсутності скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців (всі 12 місяців), а також створене шляхом модернізації або зміни технології виробництва, що потребують нових знань, навичок та вмінь працівника.

Загалом ця нова послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечуючи соціальні гарантії.

Олександрівський районний центр зайнятості закликає роботодавців, які планують збільшувати масштаби свого бізнесу, врахувати вигідність даної пропозиції і залучатися до співпраці.

 

Провідний фахівець Олександрівського районного центру зайнятості

Т.Л.Незнанова

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 402 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz