Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Червень » 18 » Олександрівська РДА
08:44
Олександрівська РДА

Інформація про проведені в районі тематичні заходи

у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових

політичних репресій 1937 – 1938 рокі.

 

19 травня 2018 року до Дня пам’яті жертв політичних репресій у закладах культури району пройшли наступні заходи: Спасько-Михайлівський сільський клуб тематична година «Не загасити пам’яті вогонь», Іверський сільський будинок дозвілля тематична година «З нами пам’ять», Петрівський Другий сільський будинок дозвілля хвилина пам’яті «Минуле стукає в наші серця», Золотопрудський культурно-оздоровчий центр, Очеретинський сільський будинок дозвілля година пам’яті «Їх розстріляли без вироку, на безлюдній околиці».

З 5 по 14 березня на території Олександрівського району перебула пересувна фотодокументальна виставка «Олекса Тихий – символ українського Донбасу». Створена виставка Донецьким обласним краєзнавчим музеєм до 90-річчя від дня народження нашого видатного земляка, правозахисника, політв’язня, мовознавця, педагога, члена Української Гельсінської групи Олексія Івановича Тихого. До уваги відвідувачів були представлені унікальні фотодокументи на яких увесь життєвий шлях Олекси Тихого – дитинство, юність, педагогічна діяльність, період ув'язнення у таборах, документи з судового процесу над Тихим.

Бібліотечними закладами району під час проведення заходів особливу увагу приділяли їх інформаційно – освітній та патріотично – виховній складовій. Доносити до читачів тезу про те, що у нинішній боротьбі проти російської агресії українці відстоюють, як свою незалежність та територіальну цілісність так демократичний і європейський вибір, який є запорукою недопущення в майбутньому на нашій землі репресій, голодоморів, наруги над правами людини та інших подібних вчинків.

З метою гідного вшанування пам'яті жертв Великого терору - масових політичних репресій 1937 - 1938 років, донесення до учнівської молоді об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, у закладах загальної середньої освіти Олександрівського району протягом квітня – червня 2018 року було проведено низку заходів: для учнів молодшої школи - інформаційні години «Щоб пам’ятали», історичні п’ятихвилинки «Вшануймо пам’ять», бесіди-виставки «Наше минуле».

Класними керівниками 5-8 класів було організувано усні журнали «Великий терор», підготовлено презентації «Пам’ятаймо! Щоб не повторилося», кінопокази «Хроніки минулого». Вчителями історії для учнів 9-11 класів проведено тематичні уроки «Сталінські репресії та їх наслідки для України», засідання круглих столів з теми «Пам’ять не згасає…».

У шкільних бібліотеках продовжують працювати тематичні виставки архівних документів, літератури і фотоматеріалів, спрямованих на донесення інформації про події Великого терору «Великий терор на Україні».

У шкільних музеях оформлено тематичні експозиції «Минуле з гірким присмаком» тощо.

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 428 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz