Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Квітень » 3 » Олександрівська РДА
14:52
Олександрівська РДА

Інформація про проведену роботу щодо  реалізації у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 – 2020 роки»

Розпорядженням голови  райдержадміністрації від 21 лютого 2018 року № 40  «Про районний план заходів щодо реалізації у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки» затверджено ряд заходів з реалізації вищевказаної стратегії та намічені терміни виконання.

Також до Програми економічного і соціального розвитку району на 2018 рік» внесено  розділ  «Розвиток громадянського суспільства» стосовно реалізації в районі програми зі сприяння розвитку громадянського суспільства на 2018 рік.

У звітному періоді було проведено низку заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства в районі, підвищення ефективності взаємодії районної влади з інститутами громадянського суспільства, реалізації права громадян на участь у формуванні та реалізації державної і регіональної політики, вирішенні питань місцевого значення, сприяння громадській активності та збереженню громадянського порозуміння на території району.

Для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики, при райдержадміністрації створена та діє Громадська рада при райдержадміністрації (розпорядження від 29 березня 2017 №90 «Про персональний склад громадської ради при райдержадміністрації»). У звітному періоді членами громадської ради при органі виконавчої влади проведено два засідання з метою розгляду та обговорення важливих питань соціально – економічного, суспільно – політичного життя району. На своїх засіданнях крім організаційних питань, більшість з них є інформаційними. Діяльність громадської ради висвітлювалась відповідно до чинного законодавства, на Facebook та в районних ЗМІ (газета «Вісті Олександрівщини», офіційний веб-сайт).

В рамках реалізації ЗУ «Про доступ до публічної інформації» з метою проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи в райдержадміністрації розміщено стенд на якому висвітлюються матеріали передбачені законодавством. З представниками громадськості, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування проводяться круглі столи, семінари, наради, навчання  з питань виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

З метою вивчення та вирішення проблемних питання місцевих громад, підвищення інформованості населення з актуальних питань, органом виконавчої влади  використовуються такі форми роботи, як особисті, виїзні прийоми громадян на території виконкомів селищної, сільських рад та «гарячі» телефонні лінії за участю керівництва райдержадміністрації. Райдержадміністрацією, як суб’єктом надання безоплатної первинної правової допомоги, проводиться певна робота з виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Так, розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.02.2017 року №54 завідувачем громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги при райдержадміністрації призначено головного спеціаліста – юрисконсульта.  Такий прийом відбувається в громадській приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги кожен четвер місяця. Графік прийому осіб в громадській приймальні доведені до відома населення.

В Олександрівському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді функціонує три спеціалізовані служби «Соціальна підтримка сімей», «Мобільний консультативний пункт», «Консультативний пункт при жіночій консультації». Фахівцями центру надається допомога за зверненням населення. Всім клієнтам надаються соціальні послуги: інформаційні, соціально – педагогічні, соціально – медичні, соціально – економічні та психологічні. Фахівцями із соціальної роботи проводяться профілактичні групові заходи. Розповсюджується друкована продукція соціального спрямування: буклети, листівки. 

З метою розвитку громадянського суспільства, активізація ІГС, підвищення їх соціальної активності у І кварталі 2018 року проводились спільні культурно та спортивно – масові заходи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства району з нагоди державних свят, пам’ятних та ювілейних дат.

Для ознайомлення учнівської молоді з принципами роботи громадянського суспільства у бібліотеках навчальних закладів району діяли книжкові виставки та тематичні полиці: «Дитина: твої права та обов’язки», «Закон і право для всіх єдині», «Громадянське суспільство і правова держава».

Закладами культури району оформлялись книжкові виставки та тематичні полиці з вищезазначеної тематики, а саме: «Держава і громадянське суспільство: діалог та партнерство», «Демократія: орієнтири на Європу», «Демократичні традиції в Україні» та ін.

В районі функціонують волонтерські організації: широкий спектр благодійної діяльності соціального спрямування проводить громада УГКЦ с.Криниці (настоятель – отець Василь Іванюк): благодійний фонд «Карітас Краматорськ» (надання адресної допомоги  переселенцям із зони АТО, сім’ям СЖО, дітям пільгових категорій).

  Відкритість та гласність діяльності органів виконавчої влади здійснюється шляхом щоденного розміщення оперативної інформації про найважливіші події в суспільно-політичному, економічному та культурному житті району для інформування широкого кола населення, на  Facebook  та районних ЗМІ (щотижнева газета «Вісті Олександрівщини», офіційний веб-сайт).

Категория: Общество | Просмотров: 341 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz