Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2015 » Липень » 9 » На ланах району
15:12
На ланах району

Стартували жнива-2015!

Щоб  свіжа та запашна паляниця хліба завжди потрапляла до нашого з вами столу, потрібна важка  та самовіддана праця землероба та хлібороба.

Як би не мінявся світ та люди в ньому, але праця селянина на землі так і залишається необхідною для кожного. Саму ж працю хлібороба не розкладеш на рівні частини на кожен день, бо наступають моменти, коли робота забирає стільки часу, скільки потрібно на обробіток землі та збір врожаю. В жнива час хліборобів не вимірюється ні годинником, ні виснаженням та втомою робітників, бо кожен день жнив годує цілу країну увесь рік.

Ось і в Олександрівському районі стартували жнива, і наша редакція, разом з начальником управління АПР Олександрівської РДА Мощицем Миколою Васильовичем, вирушили ознайомитися з працею хліборобів та поспілкуватися з ними.

Наш шлях пройшов через ПАТ «Екопрод» – відділення
«Петрівське», ТОВ «Маяк», СТОВ «Золоті Пруди».

Першим в нашій експедиції було відділення «Петрівське», де нашу делегацію зустрів управляючий господарства Дзюба Микола Миколайович. Під час розмови Микола Миколайович розповів, що його підприємство повністю готове до жнив: в наявності достатній запас ПММ, техніки, запчастин. Поля також повністю підготовлені до жнив: були зроблені обкоси, проорані по краю тракторами поля та поставлені попереджувальні таблички. Зі слів управляючого, його господарство має 814 га озимини та 143 га ячменю. В жнива вони планують запустити 3 комбайни та в стислий термін зібрати врожай, щоб його втрати були якнайменші. Також було відмічена готовність площі парів під майбутній врожай озимини, які обробляються паралельно з жнивами. За словами М.М. Дзюби, вони повністю виконали свої зобов’язання перед пайовиками, державою та робітниками.

Під час спілкування було дуже приємно чути добрі відгуки керівництва про своїх підлеглих. Найбільше Микола Миколайович відзначив старшого агронома Баришніка Сергія Анатолійовича, робітників – Брута Василя Дмитровича, Щербака Артема Григоровича, Мірошниченко Євгена Вікторовича, комбайнерів – Романова Олександра Анатолійовича та Романова Сергія Анатолійовича  та інших хліборобів, без яких були б неможливі жнива. Заробітна плата в господарстві виплачується два рази на місяць –  регулярно та без затримок.  Що ж стосується складів – то за словами керівництва – вони продезінфіковані та повністю готові для зберігання нового врожаю.

В кінці нашої розмови на моє питання, що найбільше турбує, керівник відділення «Петрівське» відповів, що всі проблеми, які перепадають на нашу долю, можна пережити –головне, щоб найшвидше припинилась війна та настав мир на нашій землі.

Наступним на нашому шляху було ТОВ «Маяк», де нас на кордоні Спасько-Михайлівської сільської ради зустрів Пантелєєв Микола Григорович, який відразу вирішив показати, як йдуть жнива в самому епіцентрі та повів нас на поля боїв за новий врожай. Тут я на власні очі побачив, як відбувається весь процес збору врожаю, а потім Микола Григорович показав нам, де вони зберігають зібране зерно, а також ознайомив з ходом будівельних робіт щодо спорудження нових складів.

Під час розмови Микола Григорович розповів про те, що в цьому році вони ввели в обробіток 3035 га, а також з гордістю відзначив своїх підлеглих, які віддають останні сили, щоб зібрати кожен колосок.

Серед них хотілось б відзначити комбайнерів – Булгака Олександра Вікторовича, Жемелко Віктора Йосиповича, їх помічників – Конорєва Євгена та Збарського Геннадія, водіїв – Парфьонова Олексія, Галкіна Анатолія, Гончаренко Михайла. 

На самому ж току, за словами керівництва, успішно з поставленими завданнями по перевезенню зерна справляється Євдокімов Юрій Миколайович.

Дійовий контроль за збором врожаю веде головний агроном Лошаков Сергій Анатолійович.

Настрій у людей бойовий і люди бажають зібрати результат своєї тяжкої праці. Перед працівниками, державою та пайовиками заборгованості немає – підкреслив директов ТОВ «Маяк» М.Г. Пантелєєв. Але маючи надію на добрий врожай, керівництво господарства також одночасно непокоїться із приводу низьких закупівельних цін на зерно на фоні подорожчання ПММ, добрив та запчастин. Також Микола Григорович з тривогою дивиться в майбутнє, бо за час війни та банківської кризи його господарство не змогло в цьому році взяти за кредитом нову техніку, що б дозволило зібрати новий врожай швидше та ефективніше.

Працівники СТОВ «Золоті Пруди» зустріли нас відразу в полі, де якраз стартували жнива. Я на власні вуха почув як запускають двигуни велетенські комбайни та починають косити озиму, потім мені показали тік та підготовлені для зберігання склади.

Далі мені пощастило поспілкуватися з директором господарства Бевзом Володимиром Олександровичем, який з великою повагою почав розповідати мені не про здобутки підприємства, а про людей, які з любов’ю збирають врожай для цілої країни.

Володимир Олександрович акцентував мою увагу на тому, що якби не люди, то не було б і врожаю. Він відзначив велетенський вклад в справу головного агронома Ларкіна Сергія Вікторовича, головного інженера Лазаренко Олега Вікторовича, бригадира тракторної бригади Кулакова Ярослава Сергійовича, завідуючого гаражем Лук’яненко Миколу Петровича, рахівника Білоус Ірину Олександрівну, комбайнерів Міщенко Олексія Вікторовича, Хлистун Володимира Павловича, Тимченко Ігоря Володимировича, Любарцева Романа Миколайовича, Міщенко Олександра Вікторовича, Яцук Миколу Олексійовича, Склярова Петра Миколайовича, Іванова Руслана Миколайовича, Прімакова Ігоря Борисовича, водіїв по відвозу зерна – Іванова Анатолія Івановича, Мелешко Миколи Семеновича, Трунова Євгена Сергійовича, Кушнір Андрія Івановича, Єгубченко Олександра Сергійовича, Лісняк Руслана Васильовича, Міщенко Сергія Анатолійовича, водіїв з підвозу обідів – Стан Олександра Павловича та Стаднічука Олександра Сергійовича. 

Добре працює і пожежна ланка у складі Шимко Олександра Володимировича, Лісняк Володимира Андрійовича, Ярошенко Ігоря Сергійовича. Непоганий настрій на працю і у тракториста, що працює із землею після жнив та готує грунт під врожай озимини наступного року – Зайко Михайла Леонтійовича.

Відзначено і працівників току. Серед них – завідуюча током Литовченко Ольга Петрівна, завідуюча складом Сундучникова Лідія Андріївна, вагар Лук’яненко Антоніна Миколаївна.

Не покладаючи рук на очистці та обробці зерна працюють Тороповський Сергій Борисович, Король Дмитро Ігорович, Ярошенко Олег Вікторович, Міщенко Анатолій Іванович, Щерба Сергій Євгенович, Шимко Микола Миколайович.

Смачні обіди для всіх працівників готують кухарі: Іванова Лариса Володимирівна, Павлішена Тетяна Вікторівна, Купріна Світлана Дмитрівна.

А щоб техніка працювала без збоїв, максимум зусиль прикладають – токар   Гарбуз Юрій Олександрович, заправник ПММ Момот Павло Максимович, зварювальники Лазаренко Андрій та Білоцеркович Володимир, електрики Рябов Іван Васильович та Кременчуцький Дмитро Анатолійович.

Не забувають про свої обов’язки заготівники соломи на корм худобі – Скабьолка Володимир Ілліч, Грибоєдов Олександр Анатолійович та Ярошенко Федір  Васильович. 

Тож побажаємо успіхів хліборобам Олександрівщини в їхній звитяжній праці, а про подальший перебіг жнив-2015 ми будемо докладно розповідати на сторінках «районки».

Підготував С. Кайдаш

 

Категория: Экономика | Просмотров: 1118 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz