Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Липень » 4 » КРОКИ НАЗУСТРІЧ БІЗНЕСУ
22:50
КРОКИ НАЗУСТРІЧ БІЗНЕСУ

Міністерством доходів і розходів, розроблено низку заходів для легкості ведення бізнесу в Україні. Для цього, міністерство запланувало подальше спрощення процедури реєстрації підприємницької діяльності без звернення в податкову службу. В планах заходів передбачено відкриття нових електронних сервісів для платників податків. Одне з них створення автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності». Крім того міністерство намічає забезпечити вільний доступ платників електронного реєстру платників податків, що спрощує ведення бізнесу в частині постійного представлення свідоцтва про реєстрацію. Відповідну виписку можна замовити по інтернету.

Зменшення податкового навантаження, за думкою Олександра Клименка, буде передача Міндоходам повноважень по адмініструванню єдиного соціального внеску. А також врегулювання сплати авансових внесків на прибуток. Очікується, що в подальшому платники єдиного соціального внеску будуть сплачувати його раз на місяць.   

Велику увагу  в останній час приділяють комфортному обслуговуванню платників податків, зменшення тиску на малий бізнес. Період реформування не стосується платників податків. Як сказав Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, що реформа проходить успішно та дуже оперативно,  і, головне, вона не додає ніякого дискомфорту для платників податків.

Удосконалення норм податкового законодавства здійснюється з постійним полегшенням для платників податків. Так, в цьому році, можна сказати, основна маса платників податків перейшла на передачу звітності в електронному вигляді. Ті, хто захотів опанувати нові електронні сервіси співпрацює з нами в мережі Інтернету. Це не тільки звітність, а і ділова переписка, новини податкового законодавства.

З 2013 року зменшено ставки податку на прибуток. Платникам податку на прибуток та неприбутковим установам, платникам єдиного податку 1 та 2 груп введено подання декларації один раз на рік замість квартальних. Відмінено видачу довідок 4-ОПП. Сертифікати відкритих ключів електронного підпису, які платники одержують в Акредитованому центрі сертифікації ключів Міндоходів, відтепер можуть використовуватися для подачі звітності в електронному вигляді в Пенсійний Фонд України та Державну службу статистики. Подавати звітність можна за допомогою безкоштовного сервісу «IFIN ZVIT».

Для платників, які використовують реєстратори розрахункових операцій розроблено порядок здійснення розрахункових операцій, введені РРО, які створюють контрольну стрічку в електронному вигляді. Основною метою таких заходів є створення більш комфортних умов для суб’єктів господарювання в частині забезпечення надання звітності про використання РРО в електронному вигляді, зменшення витрат на придбання, роздрук та зберігання паперової контрольної стрічки. Крім того, надання контрольно-звітної інформації по РРО в Міндоходів України буде сприяти значному скороченню перевірок платників податків, як і об’єднання податкового та митного аудиту. Як константував начальник Головного управління Міндоходів в Донецькій області, що раніше виконання багатьох функцій в податкових та митних підрозділах дублювалися, а тепер функції об’єднуються, тим самим створюються комфортні умови  як для великих підприємств, так і для представників малого та середнього бізнесу. Громадяни і бізнес – це наші партнери і ми впевнені, що більшість працює чесно. Ми допомагаємо і будемо допомогати тим, хто працює чесно і викривати тих, хто порушує. Ця концепція платникам податків добре відома, і вона буде чітко дотримуватися і в подальшому.

За словами Вадима Бондаренка в структурі Міндоходів продовжує функціонувати податкова міліція, але значно зменшена її чисельність. Для зменшення тиску на бізнес робота цього підрозділу переорієнтована в рамках рискоорієнтованої системи – максимум аналітичної роботи, мінімум втручання в роботу сумлінних платників податків.

Відносно структурної реорганізації, в Донецькій області кількість податкових інспекцій зменшена з 34 до 32, штатна чисельність працівників ГУ Міндоходів зменшена більше ніж на 10% в порівнянні з чисельністю працівників податкової та таможеної служб.

За 2012 рік середньомісячний час, затрачений на подачу податкової звітності платником податків, скоротився від 490 до 300 годин, тоді як середньосвітовий показник 267 годин.

Це все є кроками назустріч бізнесу. Слід зауважити, що кожна ініціатива спочатку попередньо обговорюється з представниками бізнесу. Всі зміни консолідуються на рівні Міністерства, при якому створено Інвестиційну раду, внесення змін приймається тільки після експертної оцінки членів ради. Це і є діалог з бізнесом, як відмітив Міністр Олександр Клименко.

Наразі зареєстровані проекти законів про зменшення ставки податку на доходи фізичних осіб, проект про відміну норм про обов’язкове одержання свідоцтва платника ПДВ та єдиного податку. З 2014 року зменшується ставка податку на додану вартість з 20 до 17.

Т. Конончук, депутат районної ради від Партії регіонів

Категория: Экономика | Просмотров: 783 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz