Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Липень » 23 » Інформує центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
14:47
Інформує центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Правда про наркотичні засоби

 

Найістотнішими причинами вживання наркотиків є цікавість, бравада прагнення до надзвичайних відчуттів, вплив оточення. При цьому стає очевидним, що цікавість підігрівається більш «досвідченими» товаришами і доповнюється власною самовпевненістю та наївністю початківців. Бажання випробувати надзвичайні відчуття, спробувати щось, про що знають інші, підсилюється прагненням бути як усі, не виглядати білою вороною. Сприятливою умовою при цьому є відсутність батьківського контролю за життям і дозвіллям дитини.


Щорічно в Україні виявляються та ставляться від 10,000 до 18,000 людей, що вживають наркотики, 90% - молоді люди до 30 років.

Більшість наркоманів помирають від передозування, оскільки вони не знають концентрації наркотику, що вони купили. Найчастіше наркотики купляють на вулиці, на них звичайно ж, нема сертифікату якості і людина не знає, з чого він складається. Передозування трапляється, якщо у мозок потрапляє занадто багато наркотиків і вся нервова система перестає функціонувати. Падає тиск, а серцеві скорочення настільки рідкі, що кров вже не може циркулювати. Людина втрачає свідомість, впадає у кому, а потім помирає.

Дещо про наслідки вживання наркотиків:

-   Конопля – забруднює легені смолами, розвивається хронічний бронхіт, рак горла та легень, порушується координація, знижаються статеві функції у чоловіків та жінок. Психологічна залежність.

-   Екстазі – викликає потребу інтенсивно рухатися, що призводить до перегріву та обезводнення організму. Внаслідок чого трапляються смертельні випадки. Психологічна залежність.

-   LSD – пошкодження головного мозку; психози, які супроводжуються панікою, агресивністю, страхом, а також сильними галюцинаціями; трапляються смертельні випадки. Психологічна залежність.

-   Кокаїн та крек – порушення сну; порушення координації; нервовість, дратівливість та постійні переживання; страх, підозрілість, паніка та депресія; суїцідні думки та спроби самогубства. Сильна фізична та психологічна залежність.

-   Опіумні наркотики – захворювання печінки, що призводять до цирозу; ризики зараження сифілісом, гепатитом, СНІДом; пошкодження структури голови головного мозку; «попалені» вени4 дистрофія та параліч; порушення обміну кальцію в організмі. Внаслідок цього руйнують зуби і пом’якшуються кістки. Смерть протягом 10-15 років. Сильні фізична та психологічна залежність.

О. Ярошенко, фахівець із соціальної роботи ЦСССДМ

Категория: Общество | Просмотров: 782 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz