Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Липень » 3 » Інформує Центр соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді
22:46
Інформує Центр соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді

Конфлікт – краще уникнути

 

  Усі ми люди на цій великій Землі. Всі ми – різні. Скільки людей – стільки характерів. У кожного з нас є своє світобачення, світосприйняття, інтереси, уподобання, плюси і мінуси у характері. Та об’єднує всіх в одне ціле, яке називається словом – «людство». Тому всім нам дуже важливо вміти спілкуватися з іншими, щоб бути щасливими та успішно вчитися, працювати. Норми і правила поведінки встановлюють самі люди, а їхнє дотримання робить життя й спілкування людей гуманнішим, ефективнішим, зручнішим. Коли вони порушуються, створюються конфліктні ситуації, виникає конфлікт. Під ним розуміють зіткнення протилежних інтересів, думок, поглядів, серйозні розбіжності, гостру суперечку в спілкуванні. Наявність протиріч невід’ємна частина нашого життя. Всі люди різні, кожен має свій погляд на певну ситуацію.  

  За своїм характером конфлікти бувають різні. Є конфлікти між людьми, є держанні. Є так званий внутрішній конфлікт. Дуже часто людина незадоволена собою, навколишнім світом. Вона почувається незахищеною. У такі хвилини відчаю втрачається контроль над ситуацією, і можна зробити багато необдуманих вчинків. Кожне людське життя є безцінне. Тому потрібно вміти розв’язувати проблеми.

  Із історії людства відомі три підходи до розв’язання конфлікту:

-    з позиції сили;

-    з позиції інтересів;

-    з позиції правил.

 Із  позиції сили конфлікти можуть бути розв’язані швидко, але завжди наслідками такого розв’язання будуть відверта чи прихована образа, зіпсовані стосунки. Крім того, під час силового розв’язання проблеми часто порушується свобода і рівність людини, права на життя, здоров’я, повагу, гідність. Продуктивним є підхід до розв’язання конфлікту з позиції інтересів. Тоді обидві сторони будуть задоволені: конфлікт вирішується без образ, без бажання помстити, стосунки не руйнуються. Для цього сторони вступають в переговори. Якщо вони не закінчуються розв’язанням конфлікту, залишається третій підхід - з позиції правил. Пам’ятайте, що крик є одним із найбільш некваліфікованих варіантів спілкування. Тому любимо ближнього, як самого себе, примножуємо добрі справи, даруймо батькам, знайомим, близьким, друзям щирість, привітність, що в свою чергу подарує нам добрий настрій, злагоду здоров’я. Не забуваймо, що добрі стосунки завжди базуються на доброзичливому ставленні один до одного.

 Якщо ви  потрапили в конфліктну ситуацію, то пам’ятайте, що із погляду вічності ваш конфлікт не такий уже і страшний. Хочеться запропонувати правила, які допомагатимуть вам у житті уникати конфліктних ситуацій або мудро виходити з них.

1.         Любіть ближнього, як самого себе.

2.         Шануй сам себе, шануватимуть і люди тебе.

3.         Любіть життя – неоцінний дар Божий.

4.         Умійте прощати і поважати люди ну.

5.         Будьте щедрими на милосердя, співчуття, розуміння.

 

Т. Сінькова, фахівець із соціальної  роботи Веселогірської та Криничанської сільської ради

Категория: Общество | Просмотров: 758 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz