Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Серпень » 26 » До відома громадян
10:55
До відома громадян

Пенсійне забезпечення інвалідів

Відповідно до статті 30  Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсія по інвалідності призначається в разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату працездатності внаслідок загального захворювання за наявності необхідного страхового стажу.

Пенсія по інвалідності призначається незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на роботу чи після припинення роботи.

Залежно від ступеня втрати працездатності визначено три групи інвалідності.

Причина, група, час настання інвалідності, строк, на який вона встановлюється, визначаються органом медико-соціальної експертизи згідно з законодавством.

Особи, визнані інвалідами, мають право на пенсію по інвалідності, залежно від групи інвалідності, за наявності певного стажу роботи. Наприклад, інвалід ІІ чи ІІІ групи у віці до 23 років має право на пенсію за наявності одного року страхового стажу роботи. Зі збільшенням віку — збільшується необхідний стаж роботи. Уже у віці 56 років інвалід ІІ чи ІІІ групи повинен мати 14 років страхового стажу. Необхідний страховий стаж у залежності від віку та групи інвалідності визначено статтею 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». У разі відсутності необхідного стажу інвалід не має права на пенсію. У такому випадку є можливість звернутися до органів праці та соціального захисту населення за призначенням державної соціальної допомоги.

У той же час, якщо інвалідність настала в період проходження військової служби, то пенсія призначається особі незалежно від наявності страхового стажу.

Пенсія по інвалідності залежно від групи інвалідності призначається в таких розмірах: перша група- 100 відсотків пенсії за віком; друга група- 90 відсотків;  третя група – 50 відсотків. Тобто, спочатку визначається розмір пенсії за віком, а потім — розмір пенсії по інвалідності. При цьому до страхового стажу для обчислення пенсії за віком, з якого обчислюється розмір пенсії по інвалідності, крім наявного страхового стажу, додатково зараховується також на загальних підставах період із дня встановлення інвалідності до досягнення застрахованою особою пенсійного віку.

Якщо інваліди ІІ та ІІІ групи не працюють та мають відповідний стаж роботи (без урахування додаткового періоду з дня встановлення інвалідності до досягнення пенсійного віку), пенсія по інвалідності обчислюється у розмірі пенсії за віком. Тобто, у повному розмірі без застосування 50 чи 90 відсотків.

Заступник начальника управління

Пенсійного фонду України

в Олександрівському районі

М.Г. Козієва

Категория: Другие новости | Просмотров: 348 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz