Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Липень » 18 » До відома громадян
08:50
До відома громадян

Пільги багатодітним сім'ям

Яка  сім'я вважається в Україні багатодітній? У законі «Про охорону дитинства» дано визначення багатодітної сім'ї - це жінка і чоловік, які проживають разом і перебувають у зареєстрованому шлюбі, які виховують трьох чи більше дітей - спільних, або кожного з подружжя від попередніх партнерів. Під цю категорію потрапляють так само одинокі мати, або батько, які проживають з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховують.

Діти, які навчаються в школі, ПТУ або ВНЗ до закінчення навчання так само відносяться до складу багатодітної сім'ї. Однак, тільки до досягнення ними віку 23 років. Інакше, статус дитини з багатодітної сім'ї діти мають до 18-річчя.

Для отримання статусу багатодітної сім'ї, батькам потрібно звернутися у відділ сім’ї та молоді районної державної адміністрації з відповідною заявою та копіями свідоцтв про народження дітей.

Статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства» багатодітним сім'ям передбачено такі пільги:

50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством; 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення) в межах норм, визначених законодавством; 50-процентна знижка вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених; 50-процентна знижка вартості палива в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення; Абонентна плата за користування квартирним телефоном у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Пільги щодо плати за користуванням житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива надаються багатодітним сім'ям незалежно від виду житла та форми власності на нього. Норми споживання житлово-комунальних послуг та енергоносіїв при наданні пільг визначено постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.96 № 879. У часності, площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення житла (центральне, газове, електричне) становить 21 кв. метр опалювальної площи на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Для отримання знижки на оплату за житлово-комунальні послуги, послуги зв'язку сім'я повинна звернутися до підприємств та організацій, які надають ці послуги, з відповідними посвідченнями.

Для отримання пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу готівкою сім'я повинна звернутися до сільської або селищної ради за зареєстрованим місцем проживання.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу персоніфікованого обліку пільгової категорії населення управління праці та соціального захисту населення за адресою : смт. Олександрівка, площа Жовтнева 2, каб № 5. Тел.2-19-45.

Управління праці та соціального захисту населення 

Категория: Другие новости | Просмотров: 344 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz