Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2017 » Серпень » 11 » До відома
11:31
До відома

Звіт голови спостережної комісії при Олександрівській райдержадміністрації за І півріччя 2017 року

Спостережна комісія при Олександрівській райдержадміністрації    утворена розпорядженням голови райдержадміністрації від 28 листопада 2016 року №308 «Про спостережну комісію», у складі 12 чоловік. До складу комісії входять  представники органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, представники громадських організацій, які  становлять більшу частину загального складу комісії.

У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року № 1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії», Положенням «Про спостережну комісію при Олександрівській райдержадміністрації»  та іншими актами законодавства.

Основними завданнями комісії є: організація і здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод та законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарань, організація виховної роботи з особами умовно – достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання.

  • комісія сприяє у виправленні і ресоціалізації осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, проводить соціально-виховну роботу із цією категорією громадян. Організована виховна робота з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та надається допомога у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. Станом на 01.08.2017 року у спостережній комісії перебуває на обліку 3 особи, умовно-достроково звільнених від відбування покарання.

Формою роботи комісії є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на місяць. Спостережна комісія вела свою роботу згідно затвердженого плану роботи на 2017 рік. У І півріччі 2017 року було проведено 7 засідань. В ході роботи розглянуті такі питання:

- проведення із особами умовно-достроково звільненими профілактичної роботи з попередження скоєння правопорушень;

- працевлаштування осіб, умовно-достроково звільнених з місць позбавлення волі;

-профілактична робота з особами засудженими до покарання не пов’язаних з позбавленням волі та достроково звільнених;

- заслухані звіти виконкомів сільських рад, щодо проведення здійснення громадського контролю та проведення виховної роботи з особами, які повернулися з місць позбавлення волі, протягом невідбутої частини покарання.

Систематично протягом І півріччя 2017 року направлялися телефонограми селищному та сільським головам  про умовно-дострокове звільнення від відбування покарань з місць позбавлення волі громадян, які будуть проживати на територіях рад,  з метою організації громадського контролю за звільненими по місцю проживання та проведення з ними виховної роботи протягом невідбутої частини покарання, з метою закріплення результатів виправлення та ресоціалізації. З даними громадянами неодноразово проводились бесіди профілактичного характеру, з метою недопущення у майбутньому ними вчинення злочинних дій, надавалась допомога у соціальній адаптації звільнених осіб до нових умов проживання, спрямована на формування у них позитивних орієнтацій, характерних для громадян демократичного суспільства. 

Протягом І півріччя 2017 року періодично висвітлювалась інформація про роботу комісії на веб-сторінці Олександрівської райдержадміністрації офіційного веб–сайту Донецької облдержадміністрації. 

Категория: Другие новости | Просмотров: 375 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz