Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Березень » 28 » До відома
10:00
До відома

Про отримання свідоцтва

Останнім часом для переселенців та родичів осіб, що залишились на території проведення АТО, нагальною є проблема отримання  свідоцтва про смерть особи, що  померла на території, на якій органи державної влади  України  тимчасово не здійснюють  свої повноваження. На сей час  урядом України  розроблено особливий порядок отримання  свідоцтва про смерть.

Щодо порядку державної реєстрації смерті

Щоб зареєструвати смерть особи, вам необхідно звернутись до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

Підставами звернення є:

- документ встановленої форми про смерть, виданий закладом охорони здоров’я або судово-медичною установою України;

- рішення суду про встановлення факту смерті особи в певний час або про оголошення її померлою.

Державна реєстрація смерті за заявою,  поданою встрок до закінчення одного року  з  дня  настання  смерті,  проводиться  за  останнім місцем проживання померлого, за місцем настання смерті або за місцем поховання.

Якщо  факт  смерті  встановлено  у судовому порядку або особа оголошена судом  померлою,  або заява  надійшла  після  закінчення одного року з дня настання смерті, державна  реєстрація смерті проводиться за місцем проживання заявника.

Стосовно осіб, померлих на непідконтрольній українському уряду території, з заявою про реєстрацію смерті можна звернутись у будь-який відділ державної реєстрації актів громадянського стану на підконтрольній українському уряду території.

Державна реєстрація смерті проводиться за заявою родичів померлого та інших осіб.

Державна реєстрація смерті особи,оголошеної судом померлою, проводиться за рішенням суду,  надісланим судом відділу  державної  реєстрації  актів  цивільного  стану,  після набрання ним законної  сили або за заявою осіб,  що були позивачами  при  розгляді  судом справи,  а  також  спадкоємців померлого при поданні рішення суду.

Державна  реєстраціяфакту  смерті,  встановленого   у   судовому  порядку,  проводиться  за  заявою  осіб,  що  були  позивачами при  розгляді судом справи,  а також спадкоємців померлого при  поданні рішення суду.

На підтвердження проведеної державної реєстрації смерті орган державної реєстрації  актів  цивільного  стану  видаєСвідоцтво про смерть та витяг з Державного  реєстру  актів  цивільного  стану громадян  про  смерть для отримання допомоги на поховання. 

У разі державної  реєстрації   смерті   виконавчим   органом  сільської, селищної,  міської  (крім  міст обласного значення) ради видається  Свідоцтво про смерть та довідка для отримання допомоги на поховання.

Державна реєстрація   смерті    провадиться  безоплатно.

Стосовно осіб, померлих на непідконтрольній українському уряду території,слід звернути увагу на зміни, внесені 4 лютого 2016 року до Цивільного процесуального кодексу України.

Зокрема, Законом України «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України»від 4 лютого 2016 року Цивільний процесуальний кодекс України доповнено статтею2571, якою передбачені особливості провадження у справах про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України.

Такі зміни, передбачають, що заявапро встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана родичами померлого або їхніми представниками до суду за межами такої території України.

Змінами також передбачено, що справи про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, розглядаються невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду. Ухвалене судом рішення у справах про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, підлягає негайному виконанню. Копія судового рішення видається особам, які брали участь у справі, негайно після проголошення такого рішення або невідкладно надсилається судом до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для державної реєстрації народженняабосмерті особи.

Юристи Представництва норвезької ради  у справах біженців в Україні,  що знаходиться у м. Краматорську, вул. Катеринича, 13, нададуть безкоштовну правову допомогу  у складанні заяв для отримання свідоцтва про смерть.

Юристи Норвезької ради у справах біженців

Категория: Другие новости | Просмотров: 496 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz