Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Травень » 18 » ДФС інформує
11:58
ДФС інформує

Щодо обов’язку сплати податків та зборів

Одним із обов’язків платників податків, відповідно до ст.16 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс), є сплата податків та зборів в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

У травні місяці настає граничний термін сплати податків та зборів, задекларованих за результатами податкового періоду – календарного кварталу – 20.05.2018 року, та задекларованих за результатами податкового періоду – календарного місяця – 30.05.2018 року.

Фахівці Покровського-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області наголошують, що у разі несплати податкових зобов’язань контролюючим органом вживаються заходи, передбачені статтями 87 - 102 Кодексу.

Так, зокрема, але не виключно, відповідно до п.п.89.1.1. п.89.1. ст.89 Кодексу у разі несплати у строки, встановлені цим Кодексом, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації – з дня, що настає за останнім днем визначеного строку, виникає право податкової застави.

Відповідно до п.95.1. ст.95 Кодексу «Контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.».

Шановні платники податків! Своєчасно сплачуйте податкові зобов’язання, щоб уникнути застосування фіскальними органами заходів примусового стягнення, передбачених законодавством.

 

У Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДФС у Донецькій підвели підсумки кампанії «Декларування – 2018»: бюджети отримають понад 6,5 мільйона гривень

З початку травня завершилась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році.

У Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДФС у Донецькій області підвели підсумки кампанії «Декларування – 2018». Загальна сума задекларованих громадянами доходів склала 421,4 мільйона гривень.

Загалом мешканцями нашого регіону, які перебувають на обліку в Покровської та Добропільської ОДПІ, подано 6321 декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2017 році, що на 2545 або 40,3 відсотка більше, ніж у минулому році.

Структура поданих декларацій:

385 декларацій було надано про доходи, отримані у вигляді спадщини або дарування на загальну суму 329,7 мільйона гривень;

616 декларацій на суму 50 мільйонів гривень було подано податкових декларацій у вигляді продажу або обміну рухомого або нерухомого майна;

з отриманих іноземних доходів подано 5 декларацій на загальну суму 0,9 мільйона гривень;

інші доходи задекларувало 5315 платників на суму 40,8 мільйона гривень.

За результатами деклараційної кампанії податок на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, складає 5,6 мільйона гривень. Сума військового збору до сплати – 0,9 мільйона гривень.

Також, доходи у розмірі понад 1мільйон гривень задекларувало 12 платників. У порівнянні з відповідним періодом попереднього року кількість цьогорічних мільйонерів зросла на половину.

Нагадуємо платникам податків, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2018 року. На даний час декларантами вже перераховано до бюджету 1,8 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,3 мільйона гривень військового збору.

Своїм правом на отримання податкової знижки скористалося 62 громадянина. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, становить понад 100 тисяч гривень.

Нагадуємо, що діюче законодавство надає громадянам можливість скористатись правом на податкову знижку за 2017 рік до кінця поточного року. Консультації та фахову допомогу у заповненні декларацій можна отримати в органах фіскальної служби за місцем податкової реєстрації.

Підвищення рівня заробітної плати – одне з пріоритетних напрямків роботи Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області

14 травня 2018 року у приміщенні Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведені зустрічі з платниками податків з питань підвищення рівня заробітної плати та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати під головуванням заступника начальника – начальника Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Єльникової Алли Петрівни.

Для діалогу були запрошені керівники підприємств, у яких виявлені ознаки порушення вимог законодавства в частині виплати заробітної плати у розмірі, меншому мінімально встановленого її рівня. В поле зору податківців потрапили суб’єкти господарювання, які у IV кварталі 2017 року виплачували працівникам заробітну плату менше ніж 3200 гривень, а починаючи з січня 2018 року – менше ніж 3723 гривень.

Під час проведення заходів Алла Петрівна наголосила на необхідності підвищення рівня заробітної плати та рекомендувала керівникам підприємств виплачувати заробітну плату згідно кваліфікації працівника, але не менше встановленого законодавством мінімуму.

Увага! «Гаряча лінія» від податківців

21 травня 2018 року з 10 до 11 години в Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДФС у Донецькій області проводитиметься сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Порядок нарахування та сплати єдиного внеску та відповідальність за несвоєчасне його перерахування до бюджету».

На запитання платників податків відповідатиме заступник начальника Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Шаповалова Марія Дмитрівна.

Контактний телефон: 06 (277) 2 88 71.

Як платникам податків уникнути помилок

при заповненні платіжних документів

Фахівці Покровсько – Добропільського управління Головного управління ДФС у Донецькій області звертають увагу на те, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, ЄСВ обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), що відкриваються органами ДФС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. Облік нарахованих і сплачених сум ведеться автоматично.

Для того, щоб сплачена сума відобразилася саме у ІКП платника податків, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (далі - Порядок №666). В цьому Порядку в доступній формі описано як правильно заповнювати поле платіжного документу «Призначення платежу».

Саме поле «Призначення платежу» насамперед використовується ІС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП. В разі некоректного заповнення цього поля сплачена сума буде обліковуватись як нез’ясована, а у ІКП може виникнути податковий борг, на який, своєю чергою, нарахуються пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату. Навіть у разі встановлення належності Вам сплаченої суми, її можна буде занести до Вашої ІКП тільки поточною датою. За період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафні санкції відповідно до чинного законодавства.

Пунктом 1 Порядку №666 передбачено, що поле «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:

- поле №1 – друкується службовий код (знак) «*» (ознака платежу);

- поле №2 – друкується розділовий знак «;» та код виду сплати (формат ссс - тризначне число);

- поле №3 – друкується розділовий знак «;» та один з нижченаведених реквізитів:

1) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);

2) реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

3) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (завжди має 9 цифр);

- поле №4 – друкується розділовий знак «;» та роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі.

При сплаті платежу до бюджету в іноземній валюті обов’язково вказується код класифікації доходів бюджету.

При здійсненні бюджетного відшкодування податку на додану вартість (далі – ПДВ), повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету за висновками територіальних органів ДФС, поля №5 та №6 заповнюються таким чином:

- поле №5 – друкується розділовий знак «;» та дата висновку, на підставі якого здійснюється відшкодування ПДВ або повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету (формат – ДД.ММ.РРРР). Платником податків поле № 5 не заповнюється;

- поле №6 – друкується розділовий знак «;» та номер висновку, на підставі якого здійснюється відшкодування ПДВ або повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету. Платником податків поле №6 не заповнюється;

- поле №7 – друкується розділовий знак «;».

При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками (п. 2 Порядку).

Сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ (п. 6 Порядку).

При наявності у платника податків, зокрема, податкового боргу розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140 (п. 8 Порядку).

В залежності від виду сплати в полі №2 «Призначення платежу» розрахункових документів вказується відповідний код сплати згідно із додатком до Порядку №666. У реквізиті «Отримувач» під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Шановні платники податків! Враховуйте вищенаведене при заповненні платіжних документів (в тому числі й через банківські термінали) та вимагайте від операторів банків, поштових відділень коректного заповнення вказаного поля.

 

Виправлення штрафних санкцій та пені в декларації з податку на прибуток не передбачено

Відповідно до п. 50.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Виправлення суми штрафних санкцій та пені в податковій декларації з податку на прибуток не передбачено.

У разі необхідності, відповідно п. 46.4 ПКУ разом з такою податковою декларацією платник податків може подати доповнення до такої декларації, які складено за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання. Про цей факт платник зазначає у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

До уваги платників ПДВ!

Працюють «гарячі» телефонні лінії «Реєстрація в ЄРПН»

Покровсько-Добропільськое управління ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що починаючи з 06.04.2018 функціонують тимчасові «гарячі» телефонні лінії «Реєстрація в ЄРПН» (строк дії – до 30.12.2018), на які платники ПДВ можуть звернутися із запитаннями до працівників ГУ ДФС у Донецькій області щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та отримати фахові інформаційно-консультаційні послуги з цього питання.

Телефони «гарячих» телефонних одноканальних ліній:

у м. Покровськ – (0 6239) 2 35 99,

у м. Добропілля – (06277) 2 88 65.

Графік роботи «гарячих» телефонних ліній: в понеділок - четвер з 9 год. 00 хв. до 17 год. 30 хв., в п’ятницю - з 9 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. (з перервою у роботі з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хв.).

Підвищення рівня заробітної плати – одне з пріоритетних напрямків роботи Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області

14 травня 2018 року у приміщенні Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області проведені зустрічі з платниками податків з питань підвищення рівня заробітної плати та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати під головуванням заступника начальника – начальника Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Єльникової Алли Петрівни.

Для діалогу були запрошені керівники підприємств, у яких виявлені ознаки порушення вимог законодавства в частині виплати заробітної плати у розмірі, меншому мінімально встановленого її рівня. В поле зору податківців потрапили суб’єкти господарювання, які у IV кварталі 2017 року виплачували працівникам заробітну плату менше ніж 3200 гривень, а починаючи з січня 2018 року – менше ніж 3723 гривень.

Під час проведення заходів Алла Петрівна наголосила на необхідності підвищення рівня заробітної плати та рекомендувала керівникам підприємств виплачувати заробітну плату згідно кваліфікації працівника, але не менше встановленого законодавством мінімуму.

Покровсько-Добропільське управління

ГУ ДФС у Донецькій області

Категория: Другие новости | Просмотров: 281 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz