Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Березень » 6 » ДФС інформує
09:54
ДФС інформує

Донеччина: протягом 2017 року погашено податкового боргу та заборгованості з єдиного соціального внеску у розмірі 1,3 млрд гривень

Податковий борг – це не тільки і не стільки приватна справа окремого платника податків, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими коштами, які не надійшли до державного та місцевих бюджетів, а значить і не можуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків. Актуальним питання податкової заборгованості є, безумовно, і для Донецької області, особливо враховуючи сьогоденні реалії здійснення господарської діяльності в регіоні. Так, станом на 01.01.2018 податковий борг до зведеного бюджету по області склав 8 463,3 млн грн, в т.ч. до державного бюджету – 6 938,8 млн грн, а заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) становила 2 964,9 млн гривень.

Найголовнішою причиною наявності значної заборгованості та її негативної динаміки є окупація частини території області та триваюче військове протистояння, насильницьке захоплення великої кількості українських підприємств на тимчасово окупованій території. Годі й казати, що все це самим негативним чином позначилось на підприємницькій активності, на умовах ведення фінансово-господарської діяльності платників податків на території області, що в свою чергу призводить до скорочення або припинення їх діяльності та погіршення їх фінансово-економічного стану. Так, наприклад, майже 60% податкового боргу та заборгованості з ЄСВ припадає на підприємства, виробничі потужності яких розташовані на тимчасово окупованій території та на лінії зіткнення.

Отже, важливо підкреслити, що далеко не всі боржники навмисно нехтують обов’язком сплачувати належні податки. Велика кількість з них, окрім податкової заборгованості, мають і заборгованість із заробітної плати, і борги перед контрагентами. Усвідомлюючи скрутність становища таких платників, їх важливість як для економіки регіону, так і економіки країни, органи Державної фіскальної служби Донецької області намагаються забезпечити, перш за все, добровільну сплату податкового боргу такими платниками.

У випадках, коли добровільне погашення боргу неможливе, або коли платник податків свідомо порушує податкове законодавство та не має наміру повністю виконати свої зобов’язання перед бюджетом, фіскальною службою вживається цілий комплекс заходів стягнення податкового боргу, передбачений законодавством. Хотілося б звернути увагу платників, що допускати несплату податкових зобов’язань та зобов’язань з ЄСВ для вирішення свої фінансових проблем за рахунок коштів бюджету є не найкращою ідеєю. Податковий борг для економіки підприємства – це суттєві штрафні санкції і пеня, це податкова застава на майно і неможливість вільно їм розпоряджатись, це стягнення коштів з банківських рахунків та продаж активів в рахунок погашення податкового боргу. Чи варто наражати свій бізнес на такі неприємності?

Загалом же за рахунок вжитих заходів стягнення боргу, передбачених Податковим кодексом України, працівниками Державної фіскальної служби Донецької області в 2017 році стягнуто заборгованості у розмірі 1 308,0 млн грн, у тому числі 609,4 млн грн заборгованості з ЄСВ.

Податківці не збираються збавляти темпів і в 2018 році. Так, ДФС України заходи, спрямовані на погашення податкового боргу та недопущення приросту новоствореного податкового боргу, визначила пріоритетним напрямом в роботі на 2018 рік. Отже робота зі стягнення податкового боргу триває.

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 325 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz