Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2017 » Січень » 13 » Державна виконавча служба інформує
11:19
Державна виконавча служба інформує

Діяльність Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України

У всьому світі рейдерство розцінюють, як фактор недосконалості правових норм чинного законодавства, відсутність умов для захисту бізнесу та прав власників.

Незаконне заволодіння правами на власність юридичних та фізичних осіб, стало одним із негативних факторів впливу на інвестиційний клімат в Україні та на впевненість громадян в майбутньому. З метою захищеності прав власності, як об’єктів нерухомості, так і корпоративних прав, виникла необхідність у законодавчому врегулюванні такого питання.

Один із сучасних способів  державного захисту прав на нерухоме майно  та бізнесу нашим читачам прокоментував начальник відділу  розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Володимир Вершин.

Він повідомив, що для усунення зазначених проблем Законом України  від 26 листопада 2015 року Верховною Радою України були внесені зміни до законів, що регулюють порядок державної реєстрації нерухомості та бізнесу, яке спрямоване на реформу системи державної реєстрації в Україні та дає можливість запровадити сучасний та дієвий механізм адміністративного оскарження дій державних реєстраторів.

Так, на виконання вищезазначених законів при Міністерстві юстиції України створено Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, основною метою якої є захист конституційних прав та інтересів фізичних та юридичних осіб, шляхом скасовування незаконних рішень та реєстраційних дій державних реєстраторів на території всієї України.

До повноважень Комісії належить розгляд скарг на проведені державним реєстратором бізнесу реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведено на підставі рішення суду), на рішення державного реєстратора нерухомості про державну реєстрацію прав (крім випадків, коли таке право набуто на підставі рішення суду, а також коли щодо нерухомого майна наявний судовий спір) та на рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України.

На відміну від судової тяганини, яка раніше була єдиним можливим способом відстояти свої права та іноді затягувалася на кілька років, дана процедура дає можливість швидко відреагувати на спробу захоплення, так як Комісія може прийняти рішення про відміну реєстраційної дії і повернути вкрадене майно протягом 2-3 тижнів. Отже, у зв’язку з цим, рейдерам дуже складно перепродати захоплене майно за такий короткий проміжок часу.

З початку цього року, коли почала працювати Комісія, 70% рейдерських захоплень на території всієї України зазнали фіаско, а майно та бізнес юридичних та фізичних осіб були врятовані.

Минулого року, ця статистика була кардинально іншою, в Україні зафіксовано близько 3000 рейдерських захоплень, з яких лише у 10 % випадків вдалося врятувати майно та повернути його власнику.

За 11 місяців роботи Комісії, розглянуто по суті близько 1000 скарг, з яких задоволено майже половину. Серед компаній, яким вдалося врятувати свою власність є один із найбільших банків України, міжнародна агропромислова компанія, мережі гіпермаркетів та супермаркетів, нафтотрейдінгова та страхова компанії.

Таким чином прийняття «Атирейдерського закону» дало можливість закріпити європейські стандарти захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів.

Заступник начальника

Олександрівського РВ ДВС                         Л.В. Павленко

 

 

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 360 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz