Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Лютий » 15 » Державна виконавча служба інформує
15:44
Державна виконавча служба інформує

Порядок виконання рішень судів і

виконавчих документів інших органів.

Відділ державної виконавчої служби інформує, що відповідно до статті 124 основного Закону нашої держави - Конституції України, судові рішення ухвалюються іменем України та є обов'язковими до виконання на всій території України. Добре, коли таке рішення, що набрало законної сили, виконується добровільно і порушене право людини відновлюється, але на практиці частіше буває так, що за для встановлення справедливості необхідно застосовувати примусове виконання рішень. До того ж примусовому виконанню підлягають не лише рішення судів, а й рішення Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень у передбачених законом випадках, рішення комісій по трудовим спорам, виконавчі написи нотаріусів, визнані у встановленому порядку претензії тощо. Вирішенням цих питань займається державна виконавча служба України, яка входить до системи органів юстиції України.

 Основним завданням територіального органу державної виконавчої служби є здійснення передбачених законодавством України заходів щодо своєчасного, повного і неупередженого виконання рішень, що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку.

 Безпосереднє примусове виконання рішень судів, постановлених іменем України, та рішень інших органів (посадових осіб), виконання яких покладено на державну виконавчу службу, у порядку, передбаченому законом здійснює державний виконавець, який є представником влади.

    Державний виконавець — це державний службовець, який здійснює примусове виконання судових рішень, постановлених іменем України, та рішень інших органів або посадових осіб, виконання яких покладається на державну виконавчу службу, у порядку, передбаченому законом.

Визначає основи організації та діяльності державної виконавчої служби, її завдання, правовий статус державних виконавців та їх соціальний захист- Закон України «Про державну виконавчу службу».

Відповідно до Закону України «Про державну виконавчу службу» примусове виконання рішень здійснюють державні виконавці районних, міських, районних у містах відділів державної виконавчої служби .

Відповідно до цього Закону державною виконавчою службою підлягають виконанню такі виконавчі документи:

1) рішення, ухвали і постанови судів у цивільних справах; 2) вироки, ухвали і постанови судів у кримінальних справах у частині майнових стягнень; 3) вироки судів у частіші позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю; 4) постанови судів у частині майновихстягнень у справах про адміністративні правопорушення; 5) мирові угоди, затверджені судом; 6) рішення, ухвали, постанови арбітражних судів; 7) виконавчі написи нотаріусів; 8) рішення Конституційного Суду України у випадках, передбачених законом; 9) не сплачені в строк платіжні вимоги, акцептовані платником: 10) рішення третейських судів відповідно до законів України; 11) рішення комісій по трудових спорах; 12) постанови, винесені органами (посадовими особами) уповноваженими законом розглядати справи про адміністративні правопорушенняу випадках, передбачених законом; 13) рішення іноземних судів і арбітражів у передбачених законом випадках; 14) рішення державних органів, прийняті з питань володіння і користування культовими будівлями та майном; 15)рішення антимонопольного комітету України та його територіальних відділень у передбачених законом випадках; 16) постанови державного виконавця про виконавчий збір та накладення штрафу; 17) рішення інших державних або недержавних органів у випадках, передбачених законом.

Заходами примусового виконання рішень є:

• звернення стягнення на майно боржника (у тому числі на грошові кошти);

• звернення стягнення на заробітну плату (заробіток), інші доходи, пенсію, стипендію боржника;

• вилучення у боржника і передача стягувачеві певних предметів, зазначених у рішенні, яке виконується державним виконавцем у примусовому порядку;

• інші заходи, передбачені рішенням, яке перебуває на примусовому виконанні.

Звернення стягнення на майно боржника (у тому числі на грошові кошти останнього) є одним з найпоширеніших засобів примусового виконання рішення, без якого не провадиться практично жодне з виконавчих проваджень, що не закінчилися на стадії добровільного виконання.

Використання державою заходів примусу при виконанні владних рішень є вимушеною необхідністю з метою виховання правосумлінності і підтримання стабільності в суспільстві шляхом безумовного дотримання певного порядку у суспільних взаємовідносинах. Заходи примусового виконання рішень неодмінно відповідають вимогам щодо суворого дотримання конституційних прав людини і громадянина, а також інтересів суб'єктів виконавчого провадження.

Начальник ВДВ Олександрівського РУЮ   І.В. Болотова

Категория: Другие новости | Просмотров: 382 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz