Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Вересень » 9 » Боремося з корупцією
14:20
Боремося з корупцією

Про виконання плану заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень в Олександрівському районі Донецької області за 6 місяців 2016 року

 

№ з/п

Назва заходу

Відмітка про виконання

1

Удосконалення нормативно – правової бази

1.1

Проведення аналізу діючих нормативно – правових актів щодо передбачення ними порядку врегулювання конфлікту інтересів службових осіб управління та внесення пропозицій щодо необхідності їх перегляду, включаючи урегулювання механізмів контролю за прийняттям рішень про пенсійне забезпечення.

Проводиться аналіз діючих нормативно – правових актів щодо передбачення ними порядку врегулювання конфлікту інтересів службових осіб вносяться пропозиції щодо необхідності їх перегляду.

 

1.2

Здійснення моніторингу норм та практики застосування законодавчих та інших нормативно – правових актів, що регулюють діяльність управління для виявлення прогалин та недоліків, що можуть сприяти втягненню працівників в корупційну чи злочинну діяльність, внесення пропозицій.

Закони, постанови, накази, та інші матеріали з питань антикорупційного законодавства доводяться до працівників управління.

2

Організаційно-управлінські заходи

2.1.

Аналіз ефективності процедур позасудового вирішення спорів (адміністративного оскарження) рішень (дій, бездіяльності)  управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Донецькій області щодо пенсійного забезпечення, ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, з метою визначення механізмів удосконалення процедур реалізації прав громадян.

Всі суперечки щодо рішень, дій Фонду в районі вирішуються в судовому порядку.

 

2.2.

Моніторинг положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників з метою своєчасного приведення їх у відповідність до змін у антикорупційному законодавстві України та підзаконних актах.

При потребі переглядаються положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників управління з метою своєчасного приведення їх у відповідність до змін в антикорупційному законодавстві України та підзаконних актів.

2.3.

Вдосконалення механізмів здійснення контрольно-аналітичної роботи, спрямованої на визначення повноти та своєчасності реалізації управлінням повноважень (прийняття рішень, виявлення фактів бездіяльності/незаконних рішень, дій) з урахуванням  оптимізації функціональних процесів.

Управлінням Пенсійного фонду в Олександівському районі протягом I півріччя постійно здійснюється контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та установ, в яких особи перебувають на повному державному утриманні, порушень не виявлено.

 

2.4.

Впровадження порядку обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) пенсій спеціалістами, які безпосередньо здійснюють прийом громадян

З метою недопущення корупційних ризиків в діяльності посадових осіб управління та виключення випадків одноосібного прийняття управлінських рішень, насамперед в питаннях призначення пенсій та виплати грошової допомоги в управлінні організовано роботу з обслуговування громадян та прийому документів за принципом «єдиного вікна».Прийом документів та призначення (перерахунок) пенсій ведеться за системою фронт-офіс та бек-офіс.

3.

Формування світогляду неприйняття корупції, залучення громадськості до реалізації антикорупційних заходів

3.1.

Оприлюднення програм та інших заходів антикорупційного спрямування, які впроваджені в роботу управління .

Управлінням оприлюднюється виконання заходів антикорупційного спрямування, які впроваджені в роботу  наказом від 18.04.2016 №47.

3.2.

Моніторинг стану виконання заходів щодо запобігання корупційних проявів, підготовка та оприлюднення звіту про його результати, в тому числі про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Ведеться моніторинг стану виконання заходів щодо запобігання корупційним проявам, підготовка та оприлюднення звіту про його результати

3.3.

Забезпечення повноти та своєчасності розгляду повідомлень громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників управління, що надходять до органів Пенсійного фонду України, в тому числі до Контактцентру Пенсійного фонду України.

Призначено відповідальну особу з питань запобігання та виявлення корупції, яка має можливість своєчасно та в повному обсязі розглядати повідомлення громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників управління. За звітний період повідомлення не надходили.

3.4.

Залучення громадськості до обговорення підсумків роботи  управління, оцінки виконання покладених функцій, включаючи анкетування, опитування та інші методи комунікації з громадськістю.

Протягом 6 місяців 2016 року не проводилось обговорення громадськістю підсумків роботи Фонду в районі.

 

 

3.5.

Забезпечення доступу громадськості до ознайомлення з публічною інформацією, яка отримана, створена або знаходиться у володінні  управління, у тому числі у формі відкритих даних, відповідно до вимог  постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, у формі відкритих даних».

Відповідно до діючого законодавства, громадськість має доступ до публічної інформації яка отримана, створена або знаходиться у володінні управління. Так протягом звітного періоду до управління надійшов один запит від всеукраїнської благодійної фундації “Право на захист”, щодо отримання роз’яснення про поновлення виплати тимчасово призупинених пенсій внутрішньо переміщеним особам за період з 16 лютого по 10 березня 2016 року.

4.

Удосконалення роботи з персоналом

4.1.

Забезпечення функціонування системи правової освіти працівників управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі Донецької області, в тому числі у сфері антикорупційного законодавства.

Протягом 6 місяців проводилися навчання з працівниками управління по недопущення конфлікту інтересів, обмеженню щодо одержання дарунків, обмеженню щодо сумусництва, етики державного службовця, усього проведено 11 технавчань. Здійснено підбір нормативно-правових документів, які регламентують питання запобігання і протидії корупції.

4.3.

Проведення постійного контролю додержання посадовими особами антикорупційного законодавства, насамперед, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб.

 

Постійно на контролі додержання посадовими особами антикорупційного законодавства щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб. Претинденти на посаду письмово повідомляють про близьких осіб, які працюють в управлінні.

4.4.

 

 

 

 

 

 

Забезпечення контролю за своєчасністю подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави в  управлінні за минулий рік та надання допомоги у їх заповненні.

Станом на 01 квітня 2016 року управлінням здійснено 24 перевірки декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру на предмет своєчасного подання та наявності конфлікту інтересів, що складає 100%. Порушень норм ст.12 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” не встановлено.

5.

Сфера державних закупівель

5.1.

Забезпечення в установленому порядку оприлюднення інформації про закупівлі товарів, робіт і послуг та використання коштів Пенсійного фонду України, передбачених законодавством.

В установленому порядку оприлюднено інформацію про закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої Законом України “Про здійснення державних закупівель”, оприлюднений Річний план закупівель на 2016 рік та Додаток до нього на веб-порталі уповноваженого органу з питань державних закупівель.

5.2.

 

 

 

 

 

Здійснення управлінням у 2016 році закупівель товарів з використанням електронної системи закупівель у порядку, визначеному законодавством.

З метою забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення організаційно-господарської діяльності управління, запобігання проявам корупції у сфері публічних закупівель управління  зареєстровано в електронній системи закупівель PROZORRO.

5.3.

Здійснення постійного контролю за формуванням потреби та здійсненням фінансування пенсійних виплат з метою недопущення надання переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій

Ведеться контроль за формуванням потреби для фінансування пенсійних виплат з метою недопущення надання переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій.

         На постійному контролі перебуває достовірність ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності, цільового та ефективного використання бюджетних коштів.

 

5.4.

 

 

 

 

Проведення перевірок правильності та своєчасності виплати пенсій та соціальних допомог через Центр поштового зв’язку №8 та  виплатні об’єкти поштового зв’язку.

Щомісяця проводяться перевірки правильності та своєчасності виплати пенсій та соціальних допомог через виплатні об’єкти поштового зв’язку та банки. Так, протягом звітного періоду було проведенно:

  • 2 перевірки Центру поштового зв’язку №8;
  • 5 відділень поштового зв’язку;
  • 5 банківських установ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Другие новости | Просмотров: 440 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz