Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Листопад » 18 » Авансування виконавчого провадження
09:49
Авансування виконавчого провадження

Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області інформує.


Правила примусового виконання рішень судів та інших органів регулюються Законом України «Про виконавче провадження». З 5 жовтня 2016 року діє нова редакція цього закону, у зв’язку з чим змінився порядок стягнення заборгованості за виконавчими документами.
Виконавчі листи, видані судами, як і інші виконавчі документи (наприклад, виконавчі написи нотаріусів, постанови по справам про адміністративні правопорушення), як і раніше для примусового виконання пред’являються до відділу державної виконавчої служби за місцем мешкання, роботи боржника або за місцем знаходження його майна.
Однак, зараз до пред’явлення виконавчого документа на примусове виконання, особа, на користь якої прийнято рішення, сплачує авансовий внесок. Таке поняття у попередніх редакціях зазначеного закону було відсутнє.
Розмір авансового внеску становить два відсотки від суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати (на сьогоднішній день це 14 500 грн.). Наприклад, по рішенню суду про стягнення п’ятдесяти тисяч гривень, авансовий внесок складе одну тисячу гривень. За рішенням, яке не передбачає стягнення грошових коштів, а зобов’язує вчинити будь-які дії (наприклад, зобов’язує звільнити незаконно зайняту земельну ділянку), авансовий внесок сплачується в розмірі однієї мінімальної заробітної плати (на сьогоднішній день - 1 450 гривень), а з боржника - юридичної особи – вдвічі більше (2 900 гривень).
Звертаємо увагу читачів! У випадку несплати авансового внесу виконавчий документ повертається стягувачу без виконання.
Рахунки для перерахування авансових внесків розміщені на сайтах Головного територіального управління юстиції у Донецькій області: http://justice-dn.in.ua та Міністерства юстиції України: minjust.gov.ua.
Для виконання рішень судів про стягнення аліментів, по трудовим правовідносинам, пенсійним та соціальним виплатам, відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров’ю, моральної та матеріальної шкоди від кримінального правопорушення авансові внески не перераховуються. Також звільняються від сплати авансових внесків інваліди війни, інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів I та II груп, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії.

Начальник Олександрівського
районного відділу державної
виконавчої служби Головного
територіального управління юстиції
у Донецькій області І.В. Болотова

Категория: Официальные документы | Просмотров: 730 | Добавил: ooo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz