Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2015 » Червень » 9 » Актуально
14:37
Актуально

Про події в Україні та області

7-8 червня в Німеччині проходить зустріч лідерів країн "Великої сімки" (G7). Однією з центральних тем саміту став конфлікт на сході України і взаємини з Росією.

Рішення G7 про продовження санкцій проти Росії анонсувалося і прогнозувалося. Однак ситуація вимагає інших підходів, щоб були рішучі зрушення в потрібному для України напрямі, тому є тільки два варіанти змусити Москву виконувати домовленості.

Ситуацію прокоментував директор інформаційно-політичного центру "Перспектива" Павло Рудяков.

Щоб змусити Росію виконувати домовленості, за словами директора центру "Перспектива", є два варіанти ".
"Перший - новий раунд переговорів з урахуванням певних моментів, на яких наполягає Росія. Другий – тиснути на Росію на вже існуючій концептуальної платформі санкцій, - зазначив Рудяков.
Під час саміту "Великої сімки" канцлер німеччини Ангела Меркель і президент США Барак Обама провели двосторонню зустріч, під час якої обговорили ситуацію в Україні і прийшли до думки про те, що термін дії санкцій проти Росії повинен бути чітко прив'язаний до повного виконання Москвою мінських домовленостей та поваги українського суверенітету.

Томенко виступає за впровадження пілотних проектів у реформі територіальних громад

Заступник голови депутатської фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Томенко вважає, що реформа територіальних громад повинна здійснюватися добровільно, повідомляє прес-служба депутата.

"Об'єднання територіальних громад, як ми це прописували в законі, передбачає насамперед те, що воно має бути добровільним. Тобто, коли сільські громади приймають самостійне рішення про те, що їм слід об'єднатися в одну громаду і створити єдину сільську раду, щоб консолідувати засоби для загальних потреб.
Він підкреслив, що якщо під тиском Кабінету міністрів або обласних облдержадміністрацій будуть затверджуватися плани об'єднання територіальних громад, "написані в Києві, які передбачають об'єднання ледь не десяти сіл, то це означає, що ті стандарти життя людей, які мають покращитися після об'єднання, навпаки - істотно погіршаться ".

М.Томенко ще раз наголосив, що в цій ситуації варто було б йти шляхом пілотних проектів. "Якщо десь готова до такої реформи ціла область, то треба почати з неї, або з конкретних районів. Але за будь-яких обставин, реформа територіальних громад або має відбуватися знизу і добровільно, або не відбудеться взагалі", - підсумував депутат.

“Головне для всіх нас зараз — це припинення бойових дій”

 

Про це заявив Олександр Кіхтенко на брифінгу 05 червня 2015 року.

Кіхтенко розповів, які питання зараз хвилюють всіх більш за все. В першу чергу, це надання допомоги постраждалим від обстрілів, як цивільному населенню так і військовим.

По-друге, одне з найважливіших питань — це евакуація населення мешканців Мар'їнки та Красногорівки. Також, за його налагоджено постачання гуманітарного вантажу до міста  Курахове для людей, які самостійно покинули зону проведення АТО. Зараз цим людям надається вся необхідна допомога. 

Як і повідомлялося раніше, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація готова до евакуації приблизно 1500 чоловік з Мар'їнки та Красногорівки. Є можливість розташування цієї кількості людей на території області та забезпечення їх усім необхідним.

Олександр Кіхтенко звернувся до штабу АТО з проханням відкрити пункт пропуску в секторі “Б”

Голова Донецької облдержадміністрації звернувся до керівництва  АТО з проханням відкрити пункти пропуски у Мар'їнському напрямку. “Якщо обстановка буде спокійною, то я дуже прошу звернути увагу на те, що на пропускних пунктах зібралося дуже багато пасажирських автобусів та автомобільної техніки взагалі,” – зауважив голова регіону.

Кабмін просить Порошенка звільнити губернатора Донецької області Олександра Кіхтенка

"Кабінет міністрів України вніс Президентові України Петру Порошенку подання про звільнення голови Донецької обласної державної адміністрації Олександра Кіхтенка у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків", - сказано в повідомленні КМУ. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю, 5 червня.

Категория: Общество | Просмотров: 529 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz