Категории раздела

Бизнес [41]
Здоровье [6]
Житейские истории [15]
История современности [15]
Культура [31]
Образование [25]
Общество [138]
Спорт [7]
Экономика [53]
Другие новости [1979]
Депутатская деятельность [7]
Правопорядок [57]
Духовная жизнь [6]
Официальные документы [62]

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всього відповідей: 81

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2013 » Вересень » 29 » АКТУАЛЬНО
23:47
АКТУАЛЬНО

                        Дошкільній освіті –

                           особливу увагу

Дитинство – сама чудова пора в житті кожної людини. Наші діти дуже швидко виростають, спочатку ми чуємо радісне «агу», їх веселий сміх, через деякий час невпевнені кроки, перший рік народження. І ось малюк підростає, і на його шляху з’являється щаблинка в доросле життя – дитячий садок.

В нашому районі систему дошкільної освіти складають 14 дошкільних навчальних закладів, 20 груп, в яких виховується 355 дітей віком від 3 до 6 років, з них 4 дошкільні навчальні заклади знаходяться у складі НВК (навчально-виховні комплекси: Новостепанівський, Новоолександрівський, Мирнодолинський та Криничанський). Всі дошкільні заклади мають статус україномовних.


Першочергова увага приділяється охопленню дошкільною освітою п’ятирічних дітей, підготовкою їх до систематичного навчання в школі. Діти, які неохоплені дошкільною освітою та проживають у місцевості, де відсутні дитячі садки, мають змогу перед початком зарахування до 1 класу відвідувати заняття з майбутніми першокласниками, тобто «Школу майбутніх першокласників», яка організована на базі найближчої загальноосвітньої школи. Такі заняття проходять у березні-квітні місяці кожного року.

Підвищенню якості дошкільної освіти сприяє тісна співпраця дошкільних навчальних закладів з батьківською громадою, спрямована на підвищення психолого-педагогічної культури родин.

Для всебічного розвитку дітей колективи дошкільних закладів створюють сприятливий розвивальний простір, в якому дитина живе, активно діє, спілкується, отримує знання, розвиває свої уміння, навички, проявляє емоції та почуття.

Президентом України В.Ф. Януковичем 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості. На виконання програми «Перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти» в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів (виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України») з 23.09.2013 р. по 29.09.2013 р. – оголошено Тиждень дошкільної освіти. Сплановано заходи, метою яких є залучення батьків до співпраці, поглиблення уяви батьків, дітей про особливості роботи в дошкільному закладі, виховання любові до батьківщини, до природи рідного краю.

В рамках тижня передбачено також нараду завідуючих ДНЗ, метою якої є аналіз результатів забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

Не можна не відзначити, що в лютому місяці 2013 року на районному рівні Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників ДНЗ «Вихователь року» активну участь брали всі дошкільні заклади району. До обласного етапу було направлено досвід роботи Приходько Рити Вікторівни, вихователя Новоолександрівського НВК, яка стала лауреатом вищезазначеного конкурсу.

Напередодні Дня дошкільного працівника бажаємо колективам дошкільних закладів, щоб вогонь любові до дітей, поваги до батьків, мудрості щороку розгортався з новою силою і не згасав впродовж всього життя. Здоров’я вам, наснаги, творчих успіхів!  

О. Куцак, начальник відділу освіти райдержадміністрації

Категория: Образование | Просмотров: 774 | Добавил: Редакция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz